Dragnea "nu exclude" invitarea UDMR la guvernare

Pe fundalul tensiunilor tot mai evidente dintre Liviu Dragnea şi premierul Sorin Grindeanu, liderul PSD avansează ideea cooptări maghiarilor de la UDMR la guvernare, ceea ce ar însemna că noul cabinet va trebui să treacă prin Parlament.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Deşi susţine că până acum nu s-a discutat în PSD cooptarea UDMR la guvernare, preşedintele social-democraţilor Liviu Dragnea susţine că acest lucru se poate face în următoarea şedinţă a Comitetului Executiv Naţional, din moment ce el nu exclude un astfel de scenariu.

"Am spus că nu exclud această posibilitate. Spun încă o dată: UDMR întotdeauna a propus oameni buni, oameni competenţi în posturile guvernamentale, atât în interiorul guvernului, cât şi în celelalte structuri guvernamentale", a declarat Dragnea.

Întrebat la RFI dacă ar fi interesat UDMR-ul să intre la guvernare, liderul maghiarilor Kelemen Hunor a replicat că nu a primit încă o astfel de invitaţie.

"Nu am avut o astfel de solicitare. La Congresul nostru de la Zalău, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a făcut într-adevăr un anunţ, a spus o propoziţie care poate fi interpretată şi în acest sens, dar era la Congres, era în discursul de salut şi nu a fost o altfel de solicitare, o altă iniţiativă. În acest moment, nu am discutat aşa ceva. Până când nu există o astfel de solicitare, eu în speculaţii nu pot să intru", a răspuns Kelemen Hunor.

Ce declarase Dragnea la Zalău? "Am avut mai multe întâlniri cu Hunor înainte şi după alegeri şi am decis să avem o colaborare parlamentară care se dovedeşte eficientă şi cred că ar trebui să ne gândim, Hunor, dacă nu cumva e oportun să facem pasul următor", afirma atunci şeful PSD.