Dragnea, despre retragerea lui Gabriel Oprea: "Rămâne un om de stânga şi un om de onoare"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi-a exprimat vineri regretul pentru retragerea din viaţa politică a fostului partener de guvernare al PSD, Gabriel Oprea.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, şi-a exprimat, vineri, regretul faţă de retragerea din viaţa politică a lui Gabriel Oprea, declarând că fostul vicepremier - care, reamintim, dispare din prim planul vieţii publice după ce s-a ales cu două dosare penale şi a fost acuzat de plagiat- a fost întotdeauna un om de cuvânt, care a generat stabilitate în orice relaţie de colaborare şi parteneriat.

"Am avut o discuţie cu Gabriel Oprea cred cu 10 — 12 zile în urmă, la care era şi dl Steriu. Şi dl Oprea a spus foarte clar de atunci că, dacă UNPR se duce către PNL, el nu poate urma calea asta, el rămâne un om de stânga şi un om de onoare. Dl Oprea, cu bunele şi relele lui, (...) totdeauna a fost om de cuvânt şi un om care a generat stabilitate în orice relaţie de colaborare şi parteneriat, un om pe care ne-am bizuit. Mie îmi pare rău că s-a ajuns în situaţia asta, dar relaţia mea cu el rămâne aceeaşi", a declarat Dragnea, preluat de Agerpres, la Antena 3.

Dragnea a comentat şi relaţia cu UNPR intrat în negocieri pentru o fuziune cu PNL, declarând că nu-şi permite să dea avertismente şi nici ultimatumuri, însă partidul său a fost surprins faţă de gestul liderului Uniunii, Valeriu Steriu, de a merge imediat după locale către PNL.

"Suntem surprinşi de gestul dlui Steriu de a merge la PNL imediat după alegerile locale. Sincer, când am văzut că a apărut informaţia în presă, credeam că nu e adevărat", a declarat Dragnea.

Reamintim că Oprea, ajuns titular a două dosare penale, acuzat de plagiat şi ţinta mai multor investigaţii jurnalistice, şi-a anunţat vineri retragerea din UNPR şi de pe scena politică.