Fuziunea PNL-UNPR, în aer. Anunţul făcut de Valeriu Steriu

Generalul Gabriel Oprea - fondatorul UNPR - refuză o fuziune a partidului său cu PNL, a anunţat liderul actual al formaţiunii, Valeriu Steriu.
Valeriu Steriu,vicepreşedinte UNPR
Valeriu Steriu,vicepreşedinte UNPR (Epoch Times România)

Nu se mai pune problema unei fuziuni între UNPR şi PNL. Cele două partide negociază acum o alianţă pentru parlamentare, dar partidul fondat de Gabriel Oprea ar putea merge şi singur la alegerile din toamnă, a fost anunţul făcut luni de preşedintele UNPR, Valeriu Steriu.

"Vom negocia o formă care să obţină o maximizare cu ceea ce avem în teritoriu, cu ce structuri avem după 6 ani. Formula cea mai avantajoasă e o alianţă sau, de ce nu, chiar a merge pe propriile puteri, singuri, în alegeri. Avem o invitaţie de la PSD, una de la PNL. Noi, din martie, suntem în creştere.

Nu ştim condiţiile PNL, noi am trecut printr-o fuziune, cu PP-DD, dar nu am avut cele mai mari beneficii. Discuţiile cu PNL au fost despre o alianţă, apoi despre fuziune. În PNL unii nu vor o alianţă, nici o fuziune. Mai negociem, în următoarele săptămâni. Acordul nostru cu PSD a fost încălcat de mai multe ori, parlamentarii noştri au fost ademeniţi.

Din ce ştiu, Dragnea nu e în ţară, nu mai negociem, săptămâna aceasta, cu PSD. Avem multe semne de întrebare, PSD nu ne-a oferit nicio ofertă, singura concretă e de la PNL. Gabriel Oprea e foarte deschis pentru o formă care să maximizeze identitatea partidului: o alianţă sau să mergem pe cont propriu", a declarat Valeriu Steriu, citat de stiripesurse.ro.

Potrivit publicaţiei citate, liberalii le-ar fi promis progresiştilor lui Gabriel Oprea un număr de 20 de locuri eligibile pe listele pentru parlamentare.