"Numai Orwell s-ar putea gândi că un condamnat are îndrăzneala să-i ceară demisia unui ministru de Justiţie"

Şeful PSD Liviu Dragnea i-a cerut demisia ministrului Justiţiei, Raluca Prună, pentru că este nostalgic după vremurile în care nomenclatura de partid dicta sentinţele în justiţie, este de părere liberalul Ovidiu Raeţchi.
Ovidiu Raeţchi (PNL)
Ovidiu Raeţchi (PNL) (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Faptul că Liviu Dragnea i-a cerut demisia din funcţie ministrului Justiţiei, Raluca Prună, este o obrăznicie. În curând îi va cere şi demisia ministrului Finanţelor pentru că nu-i şterge datoriile lui Robert Negoiţă la ANAF, a declarat vineri, în cadrul unui comunicat de presă, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.

"Numai George Orwell s-ar mai putea gândi că un condamnat are îndrăzneala de a cere demisia unui ministru al Justiţiei. Am citit că Liviu Dragnea, condamnat la doi ani cu suspendare şi lider de partid, i-a solicitat Ralucăi Prună să plece din funcţie pentru că a criticat Parlamentul. Obrăzniciile şefului PSD nu trebuie tolerate.

Peste o săptămână poate să ceară, de exemplu, demisia ministrului Justiţiei pentru condamnarea pe care a primit-o şi pentru faptul că nu i-a fost anulată pedeapsa de către aceasta. Şi apoi mă aştept să îi ceară şi demisia ministrului Finanţelor pentru că nu şterge datoriile lui Robert Negoiţă la ANAF, de exemplu. Dacă cineva trebuie să demisioneze, acesta este Liviu Dragnea, din cauza problemelor sale cu legea şi a condamnării primite în instanţă", a reacţionat Ovidiu Raeţchi.

Deputatul PNL a ajuns la concluzia că Liviu Dragnea este nostalgic după vremurile în care nomenclatura de partid dicta sentinţele în justiţie.

"De fapt, intenţia lui Liviu Dragnea este o altă încercare tipică PSD de a intimida sistemul judiciar şi de a subjuga justiţia. Un şantaj al condamnatului din fruntea PSD, în condiţiile unui guvern fără componenţă politică şi a cărui menţinere în funcţie depinde de susţinerea acordată de partidele politice parlamentare. Liviu Dragnea este nostalgic după vremurile în care nomenclatura PSD putea să intimideze şi să dea telefoane procurorilor, judecătorilor şi chiar ministrului Justiţiei şi să le dicteze sentinţe.

Nu cred că este întâmplător faptul că tot ieri, senatorul Şerban Nicolae a ridicat, din nou, problema unui proiect de lege privind amnistia şi graţierea colectivă - o restanţă a PSD. PNL se va asigura, însă, că această idee formulată de senatorul Nicolae va rămâne doar la stadiul de dorinţă. De asemenea, îmi exprim speranţa că premierul Dacian Cioloş va ignora solicitarea de demisie din funcţie a Ralucăi Prună formulată de un condamnat aflat, vremelnic, în fruntea unui partid", a mai precizat Ovidiu Raeţchi.