UNPR e pe "moarte". Rând pe rând, soldaţii lui Oprea dezertează şi sar în barca PSD

Partidul fondat de generalul Gabriel Oprea este pe cale de dispariţie. Fuziunea cu liberalii a eşuat, vechea alianţă cu PSD e în aer, iar parlamentarii UNPR migrează unul după altul la PSD.
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)

Cu doar o zi în urmă, şapte senatori UNPR au părăsit partidul condus de Valeriu Steriu, mişcare ce a dus la desfiinţarea grupului parlamentar din Camera Superioară. Marţi, alţi patru deputaţi le-au urma exemplul.

Cei patru - Laurenţiu Chirvăsuţa, Viorel Blajut, Titi Holban şi Valentin Blanariu - au anunţat că vor trece în tabăra social-democraţilor. Tot astăzi, şi celebra senatoare Florina Jipa, cea care l-a miruit pe fostul ministru Dan Şova înainte de votul pentru ridicarea imunităţii, a anunţat că trece la PSD.

Per total, partidul înfiinţat de generalul Gabriel Oprea a rămas fără 12 parlamentari în doar două zile şi mai are doar 31 din cei 55 câţi a avut în perioada sa de glorie.

UNPR a pierdut chiar şi un europarlamentar, pe Doru Frunzulică. "În urma situaţiei create în cadrul UNPR, construcţie progresistă de stânga, a negocierilor purtate pentru fuziunea prin absorbţie a partidului cu PNL, ca deputat european am luat hotărârea să rămân membru al Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, alături de colegii mei din PSD şi să mă înscriu în acest partid, cel mai important partid politic din România.

Marea migraţie a parlamentarilor la PSD are loc după ce liderul social-democraţilor Liviu Dragnea afirma, cu două zile în urmă, că mulţi parlamentari UNPR nu sunt deloc mulţumiţi de negocierile pe care partidul lor le poartă cu PNL şi nu sunt dornici să urmeze această cale. De altfel, şeful PSD a sugerat că va negocia cu fiecare parlamentar UNPR în parte.

"Spun deja mulţi parlamentari UNPR că nu sunt mulţumiţi de această trecere bruscă a UNPR în barca PNL-ului şi nu sunt dornici să urmeze această cale şi probabil că vor să rămână în zona de stânga. Nu ştiu dacă vin la noi sau pleacă din UNPR, dar vor să voteze totuşi tot în felul în care au votat până acum, sunt oameni care nu pot într-o noapte să treacă de pe stânga pe dreapta.

Nu am făcut acest inventar, că nu este foarte important, dar, dacă se va întâmpla, probabil că se va vedea în zilele următoare. Este posibil şi un sfert, şi jumătate, este posibil şi nimic, sau foarte mulţi.

Eu spun că majoritatea sunt foarte supăraţi cu excepţia a doi — trei pentru care de fapt s-a făcut toată negocierea, pentru ceilalţi e o mare păcăleală — dl Steriu şi încă doi — trei apropiaţi. Iar pentru ceilalţi discuţiile din PNL sunt că de fapt vor fi păcăliţi, că n-or să le dea nimeni 18 sau 20 de locuri pe liste. Asigură două — trei locuri pentru cei care au negociat şi, în rest, sănătate", declara Liviu Dragnea, citat de Agerpres.