Dragnea, despre o eventuală demisie a lui Ponta: "Nu vrem să riscăm ca PSD să iasă de la guvernare"

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Invitat la B1 TV, după trimiterea în judecată a premierului , preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că o decizie privind o eventuală demisie a lui Ponta îi aparţine acestuia iar în ceea ce priveşte PSD, partidul nu-şi doreşte să iasă de la guvernare, rămânerea la guvernare fiind "raţiunea sa de a fi."

”Este o decizie cu consecinţe serioase atât asupra partidului, cât şi asupra guvernării. Ce pot spune este că PSD-ul, în mod firesc, îşi doreşte să rămână la guvernare, este dorinţa de a fi, raţiunea de a fi a partidului, a oricărui partid. O plecare a lui Victor Ponta din fruntea Guvernului poate să pună partidul într-o situaţie dificilă în sensul că nu avem nicio garanţie că preşedintele Iohannis va nominaliza un candidat de prim ministru tot de la PSD”, a declarat Dragnea.

”Voi avea o discuţie şi cu Victor Ponta şi cu partidul. Nu sunt semne că partidul nu l-ar susţine în continuare. Dar dincolo de altceva, cea mai importantă este decizia lui. Eu nu am vorbit azi cu Victor Ponta. Cred că e important pentru el ca astăzi să poată să-şi pună ordine în gânduri şi cred că asta a făcut.

Întrebat de moderator dacă au intervenit sincope de comunicare între el şi premier, în condiţiile în care nici în urmă cu câteva zile, când presa anunţase că Ponta a plecat din nou în Turcia, Dragnea nu vorbise cu premierul şi nu ştia unde e, şeful interimar al PSD a negat, afirmând că, în continuare, relaţia sa cu premierul este foarte bună.

"Nu ia foc România astăzi", a adăugat şeful PSD, explicând că e firesc ca premierul să nu îl fi sunat şi să fi dorit, mai întâi "să îşi pună ordine în gânduri."

La întrebarea dacă va sprijini orice decizie va lua Victor Ponta, Dragnea a răspuns: "Eu sprijin interesul partidului, interesul partidului e să rămână la guvernare. Este un interes legitim. Acţiunea, şi a mea, şi a colegilor din partid, va fi în acest sens. Opinia generală este că nu vrem să riscăm ca PSD să iasă de la guvernare. Vrem ca PSD să rămână la guvernare până la alegerile parlamentare de anul viitor”, a mai spus liderul interimar al PSD.

Întrebat dacă se poate continua de maniera asta, în condiţiile în care faptul că prim ministrul ţării a fost trimis în judecată, ceea ce pune sub semnul întrebării nu doar credibilitatea PSD-ului ci şi pe cea a Guvernului şi chiar credibilitatea acestei ţari, Liviu Dragnea a răspuns: "Se pot continua discuţiile şi analizele", precizând că vestea trimiterii în judecată este încă recentă, nu se iau decizii la cald şi trebuie analizat cum e mai bine pentru partid (nu pentru ţară n.r.).

Reamintim că premierul Ponta a fost trimis, joi, în judecată, în celebrul dosar Turceni-Rovinari. Primul ministru a fost pus iniţial sub acuzare pentru patru infracţiuni distincte în dosarul Şova, trei săvârşite în calitate de avocat (fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani) şi una în calitate de şef al Executivului (conflict de interese). Opoziţia a cerut ca Ponta să demisioneze, remarcând că rămânerea lui în fruntea Guvernului afectează credibilitatea ţării.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne