Dragnea, atac la Vlad Voiculescu: Acest băiat este reprezentantul unei mafii în Guvern

Liderul PSD Liviu Dragnea nu este deloc încântat de prestaţia lui Vlad Voiculescu în fruntea Ministerului Sănătăţii. În ochii lui, tehnocratul este, nici mai mult nici mai puţin, decât "reprezentantul unei mafii în Guvern".
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, "spune minciuni" atunci când afirmă că PSD "a reuşit să negocieze anul trecut" tratamentul pentru hepatita C la un preţ colosal, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

Scandalul a pornit după ce, în urmă cu câteva zile, în cadrul unei emisiuni TV, Dragnea a susţinut că ar putea, cu 22 milioane euro, să asigure tratamentul pentru 15.000 de pacienţi cu hepatita C. "Poate ne răspunde şi cum dl. Bănicioiu, din partidul dânsului - PSD, a reuşit anul trecut să negocieze acelaşi tratament pentru un număr de pacienţi de trei ori mai mic, dar la un preţ de multe ori mai mare decât cel avansat în seara asta", a fost replica lui Vlad Voiculescu.

"Acest băiat care este reprezentantul unei mafii în Guvernul României crede că, continuând cu aceste "petarde", mai poate păcăli instituţiile foarte mult. Chiar dacă există o rezervă în anumite instituţii în a investiga aceste lucruri, la un moment dat se va rupe această vrajă. În 2015 a început un program, atunci era un singur furnizor, producător de medicamente. S-a stabilit contractul pentru 5.000 de pacienţi. A început acel program în 2015, preţul negociat a fost cel mai mic din Europa, au intrat 5.700 de pacienţi în program. Din toţi cei care au încheiat tratamentul şi care au fost investigaţi până acum, 99% au fost vindecaţi. În 2016, programul era prevăzut să continue pentru includerea în program a celor cu gradul F3, cel puţin 10.000 sau 15.000.

Banii au existat la Ministerul Sănătăţii, există şi acum. Nu există o explicaţie pentru care Ministerul Sănătăţii să nu fi demarat acest program. Mai mult decât atât, acum nu mai este doar un producător, sunt patru-cinci producători, deci negocierea poate să fie mult mai bună şi preţul să fie mult mai mic. Ceea ce spune acest individ sunt numai minciuni. Aceste minciuni au picioarele foarte scurte, ca şi cu HG-ul cu medicamentele. În 2017 o să repornim programul, vor fi incluşi toţi care trebuiau să fie incluşi în 2016 şi minim zece mii de pacienţi cu gradul de fibroză F3", a declarat Liviu Dragnea, citat de News.ro.

Întrebat dacă are de gând să depună o plângere penală în acest sens, liderul PSD a replicat că nu este treaba lui să se ocupe de astfel de lucruri.

"Eu nu mă ocup cu plângeri penale, dar am arătat aceste două exemple, pentru că am văzut că lor le place să stea foarte mult cu penalii în gură. Şi dacă tot vorbesc de penali, penali şi penali, noi am început să prezentăm nişte acţiuni guvernamentale care pot fi considerate penale. Aia trebuie să o facă procurorii, când o să-şi găsească timp", a precizat preşedintele PSD.

Ministerul Sănătăţii reacţionează

"Pentru tratamentul Interferon free a fost încheiat un contract cost-volum-rezultat pentru pacienţi cu hepatită C, stadiul F4. În ultimele 10 luni, au fost identificaţi şi selectaţi conform criteriilor 5.860 de pacienţi. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a început plăţile în luna septembrie.

Plăţile sunt la zi iar tratamentul pacienţilor cu hepatită nu a fost întrerupt nicio clipă. În acest moment, pentru 2.000 de pacienţi tratamentul este în curs. Decizia de a include în tratament doar un număr limitat de pacienţi aparţine guvernului Ponta.

În ceea ce priveşte eficienţa folosirii banului public, o evaluare este în acest moment în curs de realizare la nivelul Ministerului Sănătăţii, în condiţiile în care există informaţii cu privire la nivelul costurilor pentru România, care îl depăşeşte pe cel din alte state vecine.

Din această perspectivă este cu atât mai suprinzătoare declaraţia preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, făcută în urmă cu două zile, conform căreia cu 22 milioane euro ar putea fi asigurat tratamentul pentru 15.000 de pacienţi cu hepatita C. În realitate, costul tratamentelui negociat de guvernul Ponta este de peste 10 ori mai mare.

În legătură cu cei 10.000 de pacienţi despre care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spune că ar vrea sa îi includă în programul de tratament, facem precizarea că Ministerul Sănătăţii a transmis deja Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate documentele care vor sta la baza negocierii contractelor cost-volum-rezultat, procedură care va fi reluată în foarte scurt timp."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne