Două filme care trebuie văzute de cei doi candidaţi americani înainte de alegeri
focus
Liderii chinezi şi omologii lor din Statele Unite ale Americii au lucrat din greu în acest sezon politic pentru a calma îngrijorările americane privind ascensiunea Chinei, raportează Forbes.
Iar predicţiile despre "implozia" iminentă a Chinei rămân doar atât - predicţii. Şi multe dintre ele provin de la oameni care doresc, în mod conştient, să abată atenţia electoratului american de la adevărata problemă: cât timp SUA devine tot mai dependentă de finanţare din China, îşi pierde rapid suveranitatea sa economică. Mai rău decât atât, SUA cade în umbra unei naţiuni - China - ale cărei valori morale sunt deformate de regimul comunist de la Beijing.
Cu câteva zile în urmă au fost lansate două filme pe Youtube care reflectă amploarea eşecului SUA în a înţelege adevărata China. Putem doar spera că Barack Obama şi Mitt Romney au timp pentru a arunca o privire pe ele, notează Forbes.
Primul film este intitulat "Ucişi pentru organe: Afacerea secretă de transplanturi a Chinei" şi oferă un raport terifiant despre recoltarea forţată de rinichi, ficat şi alte organe vitale umane de către aparatul de stat chinez. În majoritatea cazurilor, "donatorii" sunt prizonieri, iar mulţi dintre ei - poate majoritatea - sunt prizonieri de conştiinţă.
Organele lor sunt vândute într-o industrie de transplant de organe în plină expansiune atât la nivel intern cât şi mondial, unde o inimă, de exemplu, ajunge la peste 100.000 USD fiecare. Există acuzaţii conform cărora practicanţii mişcării spirituale Falun Gong au fost în mod particular vizaţi. În multe cazuri, organele ce corespund fiziologiei unui destinatar pot fi puse la dispoziţie acestuia într-o săptămână iar extragerea organelor "donatorului" constituie executarea acestuia.
Hon. David Kilgour: Te face să te gândeşti la un restaurant grotesc unde îţi alegi homarul - cu excepţia faptului că vorbim despre fiinţe umane
Filmul include un comentariu deosebit de plastic al politicianului canadian, David Kilgour: "Te face să te gândeşti la un restaurant grotesc unde îţi alegi homarul - cu excepţia faptului că vorbim despre fiinţe umane". Dacă acest film nu va atrage atenţia publicului american cu privire la implicaţiile etice ale ascensiunii Chinei, nimic nu o va putea face.
Al doilea film este un comentariu al proeminentului Richard D'Aveni, care descrie gradul de provocare al Chinei asupra economiei americane, fiind primul savant american de top care vorbeşte atât de clar despre criza cu care se confruntă acum capitalismul american. D'Aveni abordează subiectul în calitate de renumit şi foarte respectat expert de management, iar autoritatea lui este susţinută şi de faptul că se bucură de acreditare de la Tuck, una dintre şcolile de management de top din SUA.
Comentariile lui D'Aveni reprezintă o detaşare completă de la modelul de auto-cenzură, care a îngrădit de mult timp domeniul de studii din Asia de Est din universităţile americane. Problema a fost dependenţa tot mai mare a cercetătorilor de finanţarea din partea donatorilor motivaţi politic - nu în ultimul rând multe companii americane care profită din livrarea de locuri de muncă în China.