Dosarul Transferurilor. MM Stoica respiră aerul libertăţii

Condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul Transferurilor, fostul manager al Stelei, MM Stoica, respiră acum aerul libertăţii, după aproape doi ani de stat duăpă gratii.
Mihai Stoica.
Mihai Stoica. (mmstoica.ro)

Fostul manager al echipei Steaua, Mihai Stoica, a obţinut eliberarea condiţionată după ce a executat aproape doi ani din pedeapsa luată iniţial. Decizia a fost luată luni, în mod definitiv, de Tribunalul Ilfov.

În decembrie anul trecut, după un an şi nouă luni executaţi, MM Stoica a primit undă verde pentru eliberarea condiţionată din partea unei comisii de la Penitenciarul Jilava. Judecătoria Sectorului 4 din Capitală i-a admis cererea la începutul anului însă DNA a făcut contestaţie. Acum, Tribunalul Ilfov a decis definitiv în favoarea lui MM.

La eliberarea condiţionată a fostului manager al Stelei a contribuit şi activitatea sa literară. Cele patru cărţi publicate scrise în spatele gratiilor i-au adus 120 de zile în minus la pedeapsă, iar alte 94 de zile au fost obţinute ca urmare a faptului că a lucrat în atelierul de tâmplărie al penitenciarului Jilava.

Alături de MM Stoica, în dosarul Transferurilor au mai fost condamnaţi, în martie 2014, alţi şapte grei din lumea fotbalului: Cristian Borcea, George Copos, Gheorghe Popescu, Jean Pădureanu, Giovani Becali, Victor Becali şi Gigi Neţoiu.

DNA i-a acuzat pe cei opt că în anii 2000 şi-au însuşit peste 10 milioane de dolari din transferul unor jucători de fotbal. În plus, aceştia sunt acuzaţi că nu au plătit 1,5 milioane dolari taxe datorate statului. Pe scurt - înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Între timp, trei dintre inculpaţi - Jean Pădureanu, George Copos şi Gheorghe Popescu - au fost deja eliberaţi condiţionat, iar cel de-al patrulea - Ioan Becali - a primit deja o decizie favorabilă pentru eliberare, însă decizia nu este una definitivă.