Dosarul "naşilor": Încă 39 de angajaţi de la CFR au fost reţinuţi

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au decis reţinerea a 39 de angajaţi ai CFR Călători din cei 43 care au fost audiaţi luni. Este vorba despre conductori, şefi de tren şi inspectori suspectaţi de luare şi dare de mită, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, precum şi divulgare de informaţii.
Garnitură de tren în Gara de Nord (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
30.10.2012

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au decis reţinerea pentru 24 de ore a 39 de angajaţi ai CFR Călători din cei 43 care au fost audiaţi luni. Este vorba despre conductori, şefi de tren şi inspectori suspectaţi de luare şi dare de mită, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, precum şi divulgare de informaţii.

La sediul Parchetului au fost aduşi luni 43 de angajaţi ai CFR de la regionalele Bucureşti, Braşov şi Cluj, după ce pe 25 octombrie au mai fost audiate 81 de persoane, din care 70 au primit mandate de reţinere. Ulterior, s-a decis cercetarea lor în libertate.

"Persoanele audiate astăzi (n.r. - luni) la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov îndeplinesc funcţiile de inspectori de specialitate (supracontrol) în cadrul Regionalei SNTFC CFR Călători SA Bucureşti (trei persoane), Braşov (cinci persoane) şi Cluj (o persoană). Persoanele care îndeplinesc această calitate sunt suspectate a fi comis infracţiunile de luare de mită în formă continuată de la partidele de tren (conductori şi şefi de tren) pe care le controlau şi de la care primeau diverse sume de bani, în scopul neîndeplinirii atribuţiilor lor de control şi al anunţării controalelor planificate asupra partidelor de tren, toate aceste acţiuni fiind comise în vederea sprijinirii activităţii infracţionale a tuturor persoanelor implicate", se arată în comunicatul Parchetului.

Inspectorii de specialitate de la Regionala Bucureşti, care au fost audiaţi, sunt suspectaţi şi de comiterea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu pentru că le cereau şefilor de trenuri să nu ia măsuri împotriva călătorilor frauduloşi.

Poliţiştii au efectuat mai multe descinderi, joia trecută, la sediul CFR Călători şi la regionalele CFR Călători din ţară, pentru a pune în executare mandate de aducere pentru angajaţi suspectaţi de fapte de corupţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor