Dosarul ICA a ajuns la episodul final. Instanţa a rămas în pronunţare

Dan Voiculescu şi Avocatul Gheorghiţă Mateuţ la Curtea de Apel
Dan Voiculescu şi Avocatul Gheorghiţă Mateuţ la Curtea de Apel (Epoch Times România)

Tergiversatul dosar al privatizării ICA a ajuns marţi la actul final. Instanţa a rămas în pronunţare în procesul fondatorului PC. Urmează ca avocaţii să prezinte concluziile scrise până joi.

Avocatul Gheorghiţă Mateuţ al fondatorului PC a cerut admiterea apelului, desfiinţarea sentinţei şi achitarea lui Voiculescu.

Apărătorul lui Dan Voiculescu a depus marţi o nouă cerere de recuzare a judecătorilor Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea, care judecă dosarul ICA pe motiv că aceştia sunt lipsiţi de obiectivitate. Noua cerere a fost respinsă.

Procurorii au cerut o condamnare de 10 ani.

Avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghiţă Mateuţ, a cerut, la termenul de luni să fie audiaţi şi şeful statului, Traian Băsescu, primar general la vremea faptelor incriminate, şi foştii miniştri ai Agriculturii Ilie Sârbu şi Dacian Cioloş. Curtea de Apel Bucureşti a respins aceste cereri de audiere înaintate de avocatul Mateuţ.

După audierile de luni, judecătorii Camelia Bogdan şi Mihai-Alexandru Mihalcea au reluat marţi dezbaterile în dosarul ICA, în care Dan Voiculescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare.

La începutul lunii decembrie 2008, Dan Voiculescu şi alţi 12 inculpaţi au fost trimişi în judecată în acest dosar. Potrivit procurorilor DNA, privatizarea frauduloasă a ICA s-ar fi făcut în folosul lui Dan Voiculescu, prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro. Prejudiciul produs în urma acestei privatizări ajunge la peste 60 de milioane de euro.