Dosarul despăgubirilor ilegale. Mită de un milion de euro de la Cocoş pentru fosta şefă ANRP

Fosta şefă a Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, Crinuţa Dumitrean, ar fi primit nu mai puţin de 1 milion de euro ca să aprobe o despăgubire de 377 de milioane de lei pentru un teren de doar 13 ha.
Bancnote de 500 de euro.
Bancnote de 500 de euro. (Captură Foto)

Fostul director general al Regiei Autonome-Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) Georgian Surdu a declarat, în faţa judecătorilor instanţei supreme că i-a înmânat o mapă cu un milion de euro fostei şefe a ANRP, Crinuţa Dumitrean, pentru ca aceasta să aprobe o despăgubire record, de 377 de milioane lei, în favoarea lui Dorin Cocoş, relatează news.ro.

Audiat în calitate de martor denunţător, Surdu a susţinut că în 2011 Dorin Cocoş i-a dat o mapă groasă de aproximativ 10 centimetri, pe care i-a dat-o apoi Crinuţei Dumitrean, spunându-i că este "din partea lui Dorin şi să rezolve cât mai repede".

”Aceasta (Crinuţa Dumitrean n.r.) mi-a spus că ştie de dosar şi că îl va rezolva. Mi-a spus că dosarul era deja validat într-o primă fază, cea a verificării documentelor. I-am dat mapa primită de la Dorin Cocoş. I-am spus că sunt din partea lui Dorin şi să rezolve cât mai repede, la primă şedinţă”, a susţinut sub jurământ, luni, la instanţa supremă, Georgian Surdu.

”După ce i-am lăsat mapa Crinuţei Dumitrean, am mers la Dorin Cocoş şi i-am spus că e OK. Am formulat denunţ cu privire la ambele fapte. Am aflat de la Cocoş şi de la Dumitrean că dosarul a fost soluţionat. Nu mi-au dat amănunte, mi-au spus că e OK şi că s-a rezolvat”, a continuat Surdu, precizând că ”Dumitrean ştia de mapă, dar nu se aştepta să primească un milion de euro.”

Reamintim că în acest dosar sunt implicaţi atât Dorin Cocoş cât şi fosta şefă DIICOT, Alina Bica, acuzată că ar fi aprobat despăgubirea lui Gheorghe Stelian cu 89 de milioane de euro pentru un teren din Bucureşti supraevaluat cu 62 de milioane de euro.

Articolul integral poate fi citit aici