Crinuţa Dumitrean şi lotul de foşti ANRP-işti, puşi sub control judiciar

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (Epoch Times România)

Fosta şefă a Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), Crinuţa Dumitrean, şi celelalte persoane care au făcut parte din comisia ce i-a acordat afaceristului Mihai Rotaru o despăgubire pentru un teren supraevaluat, vor fi puşi în libertate şi cercetaţi sub control judiciar, în urma unei decizii luate joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, relatează hotnews. Decizia este definitivă.

Mihai Rotaru, fosta şefă ANRP Crinuţa Dumitrean, precum şi Sergiu Diacomatu, Rodica Constantinovici, Lăcrămioara Alexandru şi Sergiu Negurici, membri ai Comisiei Centrale a ANRP pentru Stabilirea Despăgubirilor la data producerii faptelor anchetate de procurorii DNA au fost arestaţi preventiv pe 28 noiembrie.

Amintim că, potrivit procurorilor DNA, Mihai Rotaru, acţionar la CS Universitatea Craiova i-ar fi dat mită 600.000 de euro deputatului PNL Ioan Oltean pentru a interveni la ANRP în favoarea sa. În urma acestui demers, Rotaru a obţinut de la ANRP o despăgubire de aproape 109 milioane de lei pentru un teren care, potrivit procurorilor, a fost supraevaluat cu peste 87 de milioane de lei.

Din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP care a aprobat respectiva despăgubire au făcut parte Crinuţa Dumitrean, preşedinte al ANRP, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Rodica Constantinovici, Lăcrămioara Alexandru, Marko Attila şi Cătălin Teodorescu.

Cătălin Teodorescu a fost pus sub control judiciar pe cauţiune în acest dosar. În ceea ce-l priveşte pe Ioan Oltean, procurorii DNA cer joi Înaltei Curţi arestarea preventivă a acestuia.