Dorin Cioabă: s-a înfiinţat "primul partid politic din lume al romilor". Romii îl vor susţine pe Victor Ponta

Daniel Cioabă.
Daniel Cioabă. (Facebook)

Primul partid politic al romilor a fost înregistrat, a anunţat vineri auto-intitulatul "rege" al romilor, Dorin Cioabă. Formaţiunea politică se numeşte Partidul Alianţa Democrată a Romilor (PADR).

"După multe luni de luptă putem spune că avem primul partid politic, din lume, al romilor", a declarat vineri Dorin Cioabă, citat de Mediafax.

"De la termen la termen, am întâmpinat tot felul de greutăţi, au fost şi nişte contestaţii depuse de anumiţi oameni care nu ne vor binele, apoi Tribunalul a tot solicitat unele modificări ale actualului statut. Încet, încet, am dus la îndeplinire toate cerinţele, iar pe 17 septembrie a fost dată sentinţa prin care a fost dispusă înregistrarea în registrul partidelor politice a PADR. Nu am făcut până acum niciun fel de declaraţie pentru că am vrut să lăsăm să rămână sentinţa definitivă, să nu fie cumva atacată. Această sentinţă nu a fost atacată, drept urmare partidul este la ora actuală legal constituit şi putem să ne mândrim că, în premieră, avem un partid politic. Este un partid etnic, un partid al comunităţii de romi", a adăugat liderul rom.

Cioabă a mai declarat că, prin înfiinţarea PADR, a dorit să le ofere "tinerilor din comunitate un partid în care să poată să se înscrie, în care să vină cu ideile lor, cu sprijinul lor pentru a face ceva pentru comunitatea romilor".

Reamintim că în urmă cu câteva zile, fraţii Cioabă, Dorin şi Daniel, anunţau că romii nu mai vor să-şi vândă voturile pe un kil de zahăr şi un litru de ulei şi că au demarat discuţii cu cei 14 prezidenţiabili, în vederea încheierii unui acord de colaborare, prin care candidatul care vrea voturile comunităţii rome să garanteze locuri de muncă şi îmbunătăţirea condiţiilor de trai pentru etnie.

Daniel Cioabă a mai precizat că aşteaptă oferte din partea candidaţilor, după care va alege cea mai bună ofertă pentru etnia sa şi le va spune oamenilor săi unde să pună ştampila pe buletinul de vot.

"Noi Romi îl vom susţine pe Victor Ponta!" a apărut astăzi pe contul de Facebook al lui Daniel Cioabă.