Dolea: Situaţia de la Hidroelectrica ar putea ţine investitorii departe de România

Marius Dragoi
20.06.2012

Situaţia actuală de la Hidroelectrica, în condiţiile în care compania a cerut intrarea în insolvenţă, poate ţine departe investitorii de România, a declarat, la The Money Channel, Florin Dolea, CEO Pioneer Asset Management, potrivit money.ro.

"Ştirea a fost un şoc, pentru că nu cred că cineva se aştepta la aşa ceva de la Hidroelectrica. În ciuda contractelor păguboase, era una dintre companiile de stat profitabile şi producătoare de cash. În general, investitorul priveşte cu mare suspiciune astfel de situaţii. Acum un an sau doi era super profitabilă, iar acum a depus cererea de intrare în insolvenţă. Acest lucru înseamnă risc, iar riscul ţine investitorul departe. Nu de Hidroelectrica, pentru că nu se poate investi, ci chiar de România. Este un risc perceput de pieţe cu privire la ceea ce se întâmplă în ţară", a afirmat Florin Dolea.

Hidroelectrica SA a depus în 15 iunie, la Tribunalul Bucureşti, o cerere prin care solicită intrarea în insolvenţă. Tribunalul Bucureşti va lua în discuţie miercuri cererea formulată de Hidroelectrica SA de intrare în insolvenţă.

Moody's a retrogradat cu patru trepte ratingul Hidroelectica de la la B2 de la Ba1, rezultat al cererii companiei privind insolvenţa, a anunţat miercuri agenţia internaţională de rating.

Agenţia a avertizat asupra unei noi retrogradări de rating, în condiţiile unei perspective negative.

Consiliul de Administraţie a decis să solicite intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica din cauza piederilor înregistrate de companie în 2011 şi în primele cinci luni ale acestui an, a scăderii cifrei de afaceri şi a creşterii datoriilor cu termen scadent de plată mai mare de 90 de zile.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Hidroelectrica, Remus Vulpescu, a declarat marţi că, prin cererea insolvenţei, se are în vedere doar o reorganizare a companiei şi nimic asociat cu falimentul sau cu vânzarea de active.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor