Doi poliţişti împuşcaţi la învestirea guvernului italian

Enrico Letta a fost învestit duminică în funcţia de prim-ministru al Italiei şi s-a confruntat imediat cu o situaţie de urgenţă, după ce un şomer a împuşcat doi ofiţeri de poliţie în faţa biroului său, potrivit Reuters.
Premierul desemnat al Italiei, Enrico Letta. (VINCENZO PINTO / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
29.04.2013

Enrico Letta a fost învestit duminică în funcţia de prim-ministru al Italiei şi s-a confruntat imediat cu o situaţie de urgenţă, după ce un şomer a împuşcat doi ofiţeri de poliţie în faţa biroului său, potrivit Reuters.

Atacatorul în vârstă de 49 de ani, din săraca regiune Calabria din sudul Italiei, a declarat anchetatorilor că a plănuit să atace politicieni, dar nu a întâlnit niciunul în calea lui.

Unul dintre ofiţeri a fost împuşcat în gât, glonţul lovindu-i măduva spinării şi este în stare gravă, au declarat chirurgii. Celălalt a fost împuşcat în picior.

Partidele au răspuns prompt şi au încercat să calmeze publicul aprins, a cărui stare de spirit a fost exacerbată de diviziuni politice profunde pe măsură ce Italia stagnează în cea mai lungă recesiune din ultimii 20 de ani şi a rămas fără un guvern adecvat timp de luni.

Primul ministru Letta - în vârstă de 46 de ani - care va anunţa luni noul său program în faţa Parlamentului, a declarat că prima sa sarcină va fi abordarea problemelor economice, din moment ce economia s-a contractat timp de şase trimestre consecutive şi a împins şomajul în rândul tinerilor la aproape 40 la sută.

Datele oficiale din această lună au arătat că, alături de cei 2,7 milioane de şomeri oficiali din anul 2012, în Italia există încă 3 milioane de persoane care au fost atât de demoralizate încât au renunţat la căutarea unui loc de muncă, în Italia numărul fiind mult mai mare decât în orice altă ţară din UE.

Oraşul natal al atacatorului, Rosarno, are o rată şomajului cu mult peste media naţională şi este renumit pentru activităţile mafiei locale, 'Ndrangheta, şi pentru revoltele imigranţilor africani care sunt plătiţi cu salarii de mizerie pentru a colecta recolta de fructe din zonă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor