Doi bebeluşi au supravieţuit tornadei din Kentucky. Bunica i-a protejat în cadă cu pături şi o Biblie [video]

Bebeluşii salvaţi
Bebeluşii salvaţi (screenshot tramite video Youtube)

Doi bebeluşi, de 3 şi 15 luni, au supravieţuit unei tornade în Kentucky, după ce bunica lor i-a învelit bine în cădiţa de baie cu perne, pături şi a pus alături o Biblie. Deşi toată casa lor a fost smulsă şi ei au fost luaţi de vânt, ambii nepoţi au supravieţuit fără a fi afectaţi prea mult.

Clara Lutz este bunica celor doi: Kaden, în vârstă de 15 luni, şi Dallas, în vârstă de 3 luni. În weekendul din 10 decembrie, copiii se aflau în grija ei în casa din Hopkins County, Kentucky, ca de obicei. Sosirea unei tornade, cea mai mortală din istoria Statelor Unite, a obligat-o să găsească o modalitate de a-i proteja pe cei mici.

Aşa că Lutz a decis să-i pună în cadă cuibăriţi între perne şi pături, împreună cu o Biblie. Deşi a încercat să îi ţină strâns în timp ce tornada se dezlănţuise, pur şi simplu "nu a putut să se ţină" şi au fost cu toţii ridicaţi în aer, a relatat WFIE-TV.

"Am simţit vuietul, am simţit casa tremurând. Următorul lucru de care mi-am dat seama, cădiţa s-a ridicat şi mi-a scăpat din mâini. Nu mai puteam să mă ţin, pur şi simplu... Oh, Doamne", a declarat Lutz într-un interviu acordat presei.

Cădiţa de baie în care se aflau Kaden şi Dallas a fost smulsă, iar când bunica s-a ridicat din nou, a văzut că pur şi simplu întreaga casă fusese complet distrusă şi rasă de la sol.

Bunica a început "să se roage la Dumnezeul" ca "să-i aducă bebeluşii înapoi teferi şi nevătămaţi".

"M-am uitat peste tot să văd unde ar putea fi cădiţa de baie, dar nu aveam habar unde sunt copiii. Tot ce am putut spune a fost: "Doamne, te rog, te implor, dă-mi înapoi bebeluşii teferi şi nevătămaţi!", a spus Lutz.

Şi se pare că rugăciunile ei au dat roade, pentru că imediat după aceea, doi ajutori de şerif şi doi membri ai comunităţii au găsit ambii bebeluşi.

O înregistrare video a salvării şocante obţinute de camerele agenţilor de la Biroul Şerifului din Hopkins County arată momentul în care Kaden şi Dallas au fost salvaţi de sub cădiţa de baie, care era complet răsturnată. Cei mici nici măcar nu erau uzi, iar amândoi erau în viaţă şi în siguranţă.

Deşi micuţul Dallas avea o lovitură la cap şi o mică sângerare, cu puţin timp înainte de a ajunge la spitalul Vanderbilt din Nashville, unde au fost evaluaţi, aceasta se oprise.

"Şeriful a coborât. M-am urcat în maşina şerifului la capătul străzii, iar ei mi l-au adus pe Kaden, care are 15 luni", a povestit bunica, cu vocea tremurândă în timp ce-şi amintea momentul.

"Apoi mi l-au adus pe Dallas, în vârstă de trei luni. Avea o lovitură la ceafă, nu ştiam ce are", a spus Lutz.

Ambii bebeluşi şi bunica se află acum în siguranţă, împreună cu părinţii micuţilor, care se aflau în locuinţa lor din nordul comitatului, unde casa lor practic nu a suferit daune.

În cele din urmă, bunica, ce are o mare credinţă şi nu regretă pierderile materiale, a spus că nepoţii săi au supravieţuit mulţumită lui Dumnezeu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură