Dodon intră în acţiune: „Moldoveneasca” a devenit limba oficială a site-ului preşedinţiei

Pe site-ul Preşedinţiei Republicii Moldova simbolul RO în dreptul limbilor în care pot fi citite informaţiile de pe pagină, a fost înlocuit cu MD, de la moldovenească, pe care noul preşedinte o consideră limba oficială a ţării.
Preşedintele ale, Igor Dodon
Preşedintele ale, Igor Dodon (Captură foto / privesc.eu)

Abia investit în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a schimbat limba oficială a site-ului Preşedinţiei din română în limba moldovenească.

Potrivit agora.md, dacă până acum două zile, vizitatorii paginii web a Preşedinţiei putea opta între limba română, engleză şi rusă, în prima zi de mandat a noului preşedinte opţiunile sunt între limba moldovenească, engleză şi rusă.

De altfel, Igor Dodon a afirmat în nenumărate rânduri că limba oficială a Republicii Moldova este "moldovenească". Însă în 2013, Curtea Constituţională a Moldovei a declarat limba oficială a ţării, limba română.

Mai amintim că, potrivit protv.md, înainte de a fi ales preşedinte al ţării, Igor Dodon a anunţat care vor fi primele trei decrete pe care le va semna. Unul dintre ele era că va introduce Istoria Moldovei şi lupta cu unioniştii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe