Dobrovie: În anul Centenarului, miza UDMR este să producă tensiuni între români şi maghiari

Criza din PSD-ul condus de Liviu Dragnea oferă o nouă ocazie UDMR de a cere autonomie, a atras atenţia deputatul Matei Dobrovie.
Matei Dobrovie (USR) (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
09.01.2018

În timp ce la sediul PSD se discuta restructurarea guvernului pentru a regla raporturile de putere între Tudose şi Dragnea, la Cluj-Napoca liderii formaţiunilor politice maghiare din România – UDMR, PPMT şi PCM – au semnat o declaraţie comună în vederea armonizării conceptelor de autonomie, a remarcat marţi, pe pagina sa de socializare, deputatul USR Matei Dobrovie.

"De fapt, în plin scandal între premier şi liderul PSD, UDMR pregăteşte strategia de negociere pentru acordarea votului de învestire a unui nou Guvern în Parlament. Liderii maghiari se pregătesc să joace un rol important în tranşarea conflictului dintre Tudose şi Dragnea, în cazul în care acesta va ajunge din nou în Parlament. Între guvernul Tudose 2 şi un nou guvern condus din umbră de Liviu Dragnea, UDMR se va poziţiona în tabăra care va satisface cererea privind autonomia. Acest scenariu este posibil deoarece UDMR este un grup omogen şi disciplinat, votul parlamentarilor maghiari putând înclina balanţa în cazul în care scenariul demiterii guvernului Grindeanu se va repeta", a declarat Matei Dobrovie.

În opinia deputatului, strategia politică este completată de cea la nivel simbolic: în anul Centenarului, miza UDMR este să producă tensiuni între români şi maghiari, venind cu propuneri de acest gen.

"Să nu uităm declaraţiile lui Kelemen Hunor, care spunea că în 2018 nu are ce sărbători, cu alte cuvinte un îndemn la boicot. Şi nici pregătirile Trianon 100 ale Budapestei. Să sperăm că în lupta pentru conducerea PSD, Tudose şi Dragnea nu vor merge atât de departe încât să ajungă până la încălcarea art. 1, alin. (1) din Constituţia României", a precizat Matei Dobrovie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor