DNA: Nicuşor Constantinescu luat din nou la audieri de procurori

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)
Flori Mladin
19.03.2014

Procurorii DNA îl vor lua din nou miercuri dimineaţă pe Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, la audieri. În momentul de faţă au loc mai multe percheziţii atât la Nicuşor Constantinescu acasă, cât şi la instituţii publice din judeţul Constanţa, inclusiv la Consiliul Judeţean.

Preşedintele Consiliului judeţean Constanţa nu a plecat în această dimineaţă la sediul Consiliului judeţean, astfel încât el va fi luat de acasă şi dus la DNA după ce se face percheziţie şi vor fi luate documentele care vor putea fi probe în dosar.

Anul acesta, în luna ianuarie, Nicuşor Constantinescu a mai fost luat de procurorii DNA , după ce a refuzat să se prezinte la audieri.

De această dată, preşedintele CJ Constanţa este anchetat de procurorii din Bucureşti, fiind acuzat de acte de corupţie pe care le-a comis în calitatea de preşedinte al CJ Constanţa.

Nicuşor Constantinescu, a declarat în luna ianuarie, la ieşirea de la DNA, că va face plângere la Parchet pentru modul în care a fost ridicat de către procurorii DNA, acuzându-i pe aceştia de abuz şi poliţie politică şi catalogând ca "jignitor"ce s-a întâmplat.

DNA Constanţa a început urmărirea penală faţă de Constantinescu, în sarcina căruia s-au reţinut şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice. El a dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro), informează Direcţia Naţională Anticorupţie.

DNA a informat că lui Nicuşor Constantinescu i s-au prezentat acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar procurorii au dispus faţă de el măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile.

Nicuşor Constantinescu este la cel de-al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. Totodată, el este prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Constanţa a PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor