DNA îşi îndreaptă atenţia spre sistemul medical. Manager de spital din Capitală, reţinut pentru luare de mită

Acuzat că a luat mită 73.450 euro şi 18.600 lei, managerul Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni", Bogdan Păltineanu, îşi va petrece următoarele 24 de ore la Beciul Domnesc.
Sigla DNA
Sigla DNA (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Managerul Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni", Bogdan Păltineanu, a fost reţinut pentru 24 de ore într-un dosar în care este acuzat de luare de mită, în formă continuată, au anunţat procurorii DNA într-un comunicat de presă remis joi redacţiei.

Păltineanu Bogdan urmează să fie prezentat vineri magistraţilor Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Inculpatul este vizat pentru fapte comise pe vremea când era manager la Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie "Ana Aslan".

"În perioada 12 mai -21 august 2015, inculpatul Păltineanu Bogdan, în calitate de manager al Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie "Ana Aslan", în exercitarea atribuţiilor de serviciu ce îi reveneau în ceea ce priveşte încheierea contractelor de achiziţii, derularea contractelor, angajarea unităţii în operaţiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a doua societăţi comerciale, în cinci tranşe, sumele de 73.450 euro şi 18.600 lei.

Banii, primiţi de inculpat atât într-un imobil ce-i aparţinea, cât şi în autoturismul personal, reprezentau comisionul stabilit pentru derularea în bune condiţii a contractelor respective (emitere comenzi, plată facturi)", au arătat procurorii DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne