DNA în acţiune: Andronic, urmărit penal pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Dan Andronic, pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, reiese dintr-un comunicat remis marţi de agenţia anticorupţie.
Sigla DNA
Sigla DNA (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Dan Andronic ar fi făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului, în depoziţia luată sub jurământ, ca răspuns la întrebările anchetatorilor din cadrul urmăririi penale legate de Campania electorală din 2009. Se presupune că banii folosiţi pentru finanţarea unor servicii prestate în Campania electorală au provenit din săvârşirea unor infracţiuni.

“Concret, suspectul ANDRONIC DAN - CĂTĂLIN a făcut afirmaţii mincinoase cu privire la semnificaţia sumelor de bani încasate de către societatea D.A. COMMUNICATION MEDIA S.R.L., la care era asociat, de la societăţile administrate de inculpatul Francesco Giovanni – Mario, încercând să acrediteze ideea că persoanele inculpate nu au participat la săvârşirea faptelor de care erau acuzate şi că sumele nu au nicio legătură cu consultanţa politică prestată de suspect în cadrul campaniei electorale”, arată procurorii.

În acelaşi dosar sunt vizate mai multe persoane, printre care Elena Udrea - care a fost implicată direct în campania lui Traian Băsescu din 2009, Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului şef de stat, Gheorghe Nastasia, la data faptei secretar general la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Victor Tarhon, la data faptei preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, omul de afaceri Mario Giovanni Francesco şi Silviu Ioan Wagner, la data faptei director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat.