DNA a aşteptat degeaba un an după Parlamentul European să-i ridice imunitatea lui Dan Nica

Dan Nica
Dan Nica (cdep.ro)

De aproape un an, procurorii DNA aşteaptă undă verde de la Parlamentul European să înceapă urmărirea penală împotriva europarlamentarului PSD Dan Nica, acuzat de corupţie în dosarul Microsoft. Se pare însă că au aşteptat degeaba.

"Acum, în deschiderea sesiunii plenare a Parlamentului European, preşedintele Schulz a informat că ieri, 15 septembrie 2015, Comisia juridică a PE şi-a declinat competenţa privind ridicarea imunităţii europarlamentarului Dan Nica, deoarece acesta nu fusese parlamentar european la momentul săvârşirii faptelor pentru care DNA a cerut începerea urmăririi penale.

Acest răspuns va fi transmis autorităţilor române. A trecut aproape un an de zile de când DNA a solicitat PE ridicarea imunităţii. Cam încet s-a mişcat Parlamentul European în acest dosar", a anunţat miercuri, pe contul său de Facebook, europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Dan Nica este unul dintre cei nouă foşti miniştri acuzaţi în dosarul Microsoft că ar fi luat mită sume fabuloase de bani pentru a favoriza mari firme, ca să obţină contracte cu statul. Procurorii îl suspectează pe europarlamentarul PSD de luare de mită, abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne