Din dosarele Poliţiei: L-au urmărit 12 ani prin toată lumea şi l-au prins acasă

Semn rutier. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Bogdan Costea
31.07.2012

Un bărbat urmărit internaţional de 12 ani pentru trafic de droguri de mare risc a fost prins de poliţişti Serviciului de Investigaţii Criminale în Timişoara. Waldman Christian Noru, de 49 ani, născut în Lugoj şi cu domiciliul în Germania, era căutat din anul 2000 de autorităţile germane, fiind cunoscut ca fiind unul dintre şefii unei reţele de droguri din zona Anatolia.

Bărbatul s-a ascuns, în toţi aceşti ani, în Grecia sau Turcia, iar de aproximativ zece zile se afla în România, fiind monitorizat de când a intrat în ţară. El nu a opus rezistenţă, poliţiştii aducându-i la cunoştinţă învinuirile care i se aduc. Bărbatul urmează să fie prezentat instanţei pentru confirmarea mandatului european şi, ulterior, transferat în Germania.

*

Furau indicatoarele rutiere şi le duceau la fier vechi

Poliţiştii braşoveni au depistat două persoane care sustrăgeau indicatoare rutiere de pe D.N.1E, Braşov – Poiana Braşov, prejudiciul cauzat fiind de aproape 50.000 de lei. Cei doi braşoveni, frate şi soră, de 36 şi 31 de ani, au fost prinşi în flagrant în urma unei acţiuni organizate de Secţia 1 Poliţie Braşov. În urma cercetărilor efectuate, poliţişti au stabilit că, în perioada 11-30 iulie, cei doi suspecţi au sustras, pe timp de noapte, 42 de indicatoare rutiere, producând astfel un prejudiciu total de 48.475 lei (aproximativ 10.500 euro). Totodată, cele două persoane sunt suspectate că au valorificat indicatoarele sustrase la diverse centre de materiale refolosibile din municipiul Braşov. Suspecţii au fost reţinuţi de poliţişti, după care au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, care a dispus cercetarea lor în stare de libertate.

*

Un chinez aşteaptă ceasuri de contrabandă de 174.000 de euro

Poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa au descoperit, în urma reverificării mărfurilor dintr-un container, 43.400 de ceasuri, import din China. În urma reverificării cantităţilor şi tipurilor de mărfuri din acest container, au fost identificate ascunse, folosindu-se metoda ,,capac”, 98 de bax-uri din carton, înfăşurate suplimentar în folie de rafie de culoare verde, în care au fost identificate 43.400 ceasuri de mână de diferite modele şi mărci. Ceasurile nu fuseseră declarate organelor vamale şi nu erau menţionate în documentele externe de transport. Din primele verificări a rezultat că, marfa era destinată unei societăţi comerciale din Ilfov, administrată de către un cetăţean chinez, valoarea în vamă a celor 43.400 ceasuri fiind de aproximativ 174.000 de euro.

În urma cercetărilor efectuate, poliţişti au stabilit că, în perioada 11-30 iulie, cei doi suspecţi au sustras, pe timp de noapte, 42 de indicatoare rutiere, producând astfel un prejudiciu total de aproximativ 10.500 euro.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă faţă de cetăţeanul chinez, urmând a fi făcute propuneri legale corespunzătoare.

*

Grupare violentă destructurată în Bucureşti

Poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate (DCCO) şi procurorii DIICOT – Structura Centrală au desfăşurat 12 percheziţii domiciliare în Bucureşti, Zimnicea şi Iaşi pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în infracţiuni cu violenţă. Pentru desfăşurarea acţiunii s-a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, SIAS, SPIR, BCCO Bucureşti şi BCCO Iaşi. În urma percheziţiei au fost ridicate sume de bani şi diferite arme albe, iar mai multe persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală în vederea audierii sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune, şantaj, ameninţări, precum şi intervenţie neautorizată în sistemul informatic.

Din investigaţiile desfăşurate de poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul DCCO –IGPR şi procurori a reieşit că, gruparea condusă de B. Mircea acţiona cu precădere pe raza municipiului Bucureşti – Sector 4, dar şi pe raza judeţelor învecinate, respectiv Ilfov, Giurgiu şi Teleorman. Membri grupării sunt suspectaţi de acţiuni violente de şantaj, ameninţare, taxă de protecţie, trafic de droguri, înşelăciuni, tâlhării etc., fiind implicaţi în ultimii ani în mai multe scandaluri şi bătăi de stradă.

Din investigaţiile desfăşurate, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. s-a stabilit faptul că, în perioada 8-11 iulie, membri grupării au intervenit asupra unei rulete electronice de tip casino, amplasată într-o discotecă de pe raza localităţii Zimnicea, judeţul Teleorman, aparatul fiind stricat de învinuiţi astfel încât să genereze combinaţia câştigătoare. Ulterior, membri grupării au agresat şi ameninţat cu moartea mai multe victime şi pe administratorul societăţii comerciale în incinta căreia se afla amplasat aparatul, pentru a-l determina pe acesta din urmă să le plătească suma de 170.000 de lei (circa 37.000 de euro) astfel obţinută.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor