Din cauza restricţiilor şi a drumurilor proaste, transportatorii cer ieftinirea rovinietei

Întrucât firmele de transport plătesc taxa pentru 365 de zile, dar folosesc şoselele doar 200 de zile pe an, iar starea infrastructurii este proastă, Confederaţia Naţională Rutieră, Federaţia Operatorilor Români de Transport şi Federaţia Europa cer reducerea preţului rovinietei.
Trafic greu. (BULENT KILIC / AFP / GettyImages)
Liviu Şerbănescu
07.09.2012

Întrucât firmele de transport plătesc taxa pentru 365 de zile, dar folosesc şoselele doar 200 de zile pe an, iar starea infrastructurii este proastă, Confederaţia Naţională Rutieră, Federaţia Operatorilor Români de Transport şi Federaţia Europa cer reducerea preţului rovinietei.

Astfel, patronatele din transporturi au transmis un memoriu Guvernului, pentru reducerea preţului vinietelor plătite de operatorii de profil, în care au menţionat că timpii de conducere şi de odihnă limitează firmele de transport la folosirea parţială a infrastructurii rutiere, urmare a respectării prevederilor Regulamentului CE 561/2006.

Astfel, numărul de zile de utilizare este de circa 200, iar plata rovinietei se realizează pentru 365 de zile.

Însă calculul zilelor de folosire efectivă a drumurilor include zilele obligatorii de odihnă săptămânală (104 zile/an), al zilelor libere oficiale (11 zile/2012), al diferitelor restricţii temporare de caniculă sau viscol, precum şi cele de sezonul de vară.

"Totodată, nu trebuie să uităm că plata taxelor de drum la nivel european a fost gândită doar pentru folosinţa autostrăzilor şi a porţiunilor modernizate ale drumurilor europene. Urmând această raţiune, este vizibilă lipsa legăturii între preţul actual al rovinietei (ce nejustificat este raportat la euro) şi dreptul redus al transportatorilor de a circula pe toată perioada valabilităţii acesteia, precum şi de a circula pe autostrăzi şi drumuri europene reabilitate", se arată într-un comunicat al patronatelor.

"Raportat la infrastructura românească, 1.210 euro - preţul actual al rovinietei pentru un an pentru un autotractor cu semiremorcă (categoria F) în România - este o valoare mult prea mare pentru ceea ce primim în schimb. Credem că o valoare de maxim 700 euro/an pentru rovinieta F, respectiv reducerea exponenţială a preţului pentru celelalte categorii, ar avea ca şi consecinţă o mărire a sumei global colectate din rovinietă", se mai precizează în comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor