Rovinieta folosită pentru vehiculele de peste 7,5 tone şi după perioada de restricţii

(photos.com)
Epoch Times România
04.07.2012

Utilizatorii deţinători de roviniete a căror valabilitate este mai mică decât perioada pentru care s-a instituit restricţia pentru vehiculele de peste 7,5 tone vor putea utiliza reţeaua de drumuri şi pentru perioade egale cu cele neutilizate, potrivit CNADNR.

”Toţi utilizatorii deţinători de roviniete a căror valabilitate este mai mică decât perioada pentru care s-a instituit restrcţia şi acoperă intervalul restricţionat, vor putea utiliza reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi, în contul rovinietelor deţinute şi pentru perioade egale cu cele neutilizate. De exemplu, pentru o rovinietă ce are durata de valabilitate o zi, în data de 04.07.2012, utilizatorul va putea circula în contul acesteia în altă zi, la alegere, din intervalul rămas până la sfârşitul lunii iulie”, se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Procedura se aplică utilizatorilor care deţin rovinietă valabilă pe perioada acoperită de restricţia de circulaţie datorată codului portocaliu de caniculă, respectiv 4 – 6 iulie 2012 pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, şi care sunt direct afectaţi de aceasta.

”Această posibilitate va fi conferită utilizatorilor în baza unor cereri transmise la CNADNR-SA prin fax sau mail. Pentru a putea fi procesate, cererile vor conţine detalii cu privire la datele de identificare ale solicitantului, numărul de înmatriculare al autovehiculului, data pentru care se solicită circulaţia în contul rovinietei menţionată anterior. De asemenea, precizăm că data pentru care se solicită circulaţia în contul rovinietei valabile pe perioada restricţiei va fi cu minim trei zile ulterioară datei de transmitere a cererii”, potrivit CNADNR.

Cererea poate fi transmisă în de luni până vineri, în interalul orar 8-16: 30 ( luni - joi) şi vinerea în intervalul orar 8.00 – 14.00.

Solicitările vor fi soluţionate şi comunicate solicitanţilor prin afişarea pe site-ul CNADNR-SA ( www.cnadnr.ro ) în interval de două zile de la data transmiterii.

Cererile pot fi transmise la numărul de fax: 021.318.66.50 sau pe adresa de e-mail: autorizatii@andnet.ro .

Măsura privind interzicerea circulaţiei pe drumurile naţionale a vehiculelor masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone se va aplica în perioada 4-6 iulie, între orele 11 şi 20, în judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Alba, Hunedoara, Timiş, Caraş Severin, Mehedinţi şi Dolj.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor