DIICOT: Şapte percheziţii în Craiova pentru prinderea unei grupări de hoţi din bancomate

. (photos.com)
Epoch Times România
29.03.2012

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova, în colaborare cu Secret Service şi FBI, au destructurat un grup infracţional organizat transfrontalier, specializat în săvârşirea infracţiunilor de clonare de carduri şi spălare de bani.

Procurorii DIICOT Craiova au efectuat, joi dimineaţa, şapte descinderi, dintre care cinci în Craiova, în locuinţele mai multor persoane din Dolj suspectate de comiterea infracţiunilor de acces fără drept la un sistem informatic, punere la dispoziţie a unor date informatice, deţinere de echipamente în vederea falsificării şi falsificare de instrumente de plată electronică, punerea în circulaţie de instrumente de plată falsificate şi spălare de bani. În urma percheziţiilor, cinci persoane au fost reţinute şi duse pentru audieri la sediul DIICOT Craiova.

Potrivit comisarului-şef Silviu Văcaru, şeful BCCOA Craiova, membrii grupării produceau sau achiziţionau aparatură de skimming pe care apoi au utilizat-o pe teritoriul României, Germaniei, Spaniei, Portugaliei, Mexicului sau SUA în vederea copierii datelor de identificare a mijloacelor de plată electronică utilizate la diferite terminale ATM.

"Datele de identificare copiate erau folosite pentru falsificarea unor mijloace de plată electronică, utilizate ulterior pentru extragerea unor sume substanţiale de bani din conturile titularilor, îndeosebi în SUA. Sumele de bani rezultate din aceste operaţiuni financiare frauduloase erau expediate în ţară unor persoane interpuse, prin intermediul serviciilor de transfer internaţional de bani sau prin curieri şi erau investite în afaceri licite în scopul reciclării, în special afaceri imobiliare", a spus şeful BCCOA Craiova.

Potrivit sursei citate, valoarea prejudiciului se ridică la 500.000 de dolari, iar miercuri, 28 martie, unul dintre membrii grupării de carderi a fost depistat în flagrant delict, având asupra sa suma de 100.000 de dolari provenind din activitatea infracţională. De asemenea, în urma percheziţiilor domiciliare, la una dintre casele verificate de procurori a fost găsită suma de 50.000 de dolari.

Procurorii DIICOT au colaborat în instrumentarea cauzei cu ofiţerii din cadrul Secret Service şi FBI, iar cercetările în cauză au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul IJJ Dolj. Suportul informatic a fost asigurat de către DGIPI.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor