Diamant uriaş, de 20 de milioane de dolari, descoperit în Angola

Recent a fost descoperită în Angola o gemă de mărimea unui card bancar, depăşind-o ca valoare pe cea gasită în 2007, care avea 217,4 carate.

Diamant de 404.2 carate descoperit în Angola
Diamant de 404.2 carate descoperit în Angola (Google.com)

Un diamant alb, de 404,2 carate şi măsurând aproximativ 7 centimetri lungime, a fost descoperit recent în nordul Angolei, a anunţat, luni, compania minieră Lucapa. Se estimează că diamantul, de o calitate excelentă, ar putea valora aproape 20 de milioane de dolari.

Diamantul a fost extras de Lulo Diamond Project, un parteneriat între Endiama - compania naţională de diamante din Angola, Lucapa Diamond Company, şi un investitor privat, Rosas & Pétalos.

Yehuda Diamond Company, din New York, a atestat culoarea şi claritatea noului diamant, de acord cu Lucapa, clasificându-l ca fiind o gemă de Tipul Ila, ceea ce înseamnă că este aproape perfect. Gema are, de asemenea, culoarea D considerată incoloră. Pentru un diamant alb, în mod obişnuit, este cea mai bună, cea mai rară şi cea mai valoroasă culoare, potrivit Gemological Institute of America.

Lulo Diamond Project a început explorarea minei de diamante în anul 2015, fiind extrase până în prezent peste 60 de "diamante mari speciale", conform companiei. Preşedintele companiei, Miles Kennedy, a declarat pentru ABC Australia, că istorica descoperire ar putea valora 20 de milioane de dolari.

Diamantul recent descoperit este al 27-lea ca mărime înregistrat până în prezent, Angola fiind al patrulea cel mai mare producător de diamante din lume.