Diamant de 1.098 de carate, descoperit în Botswana. Este al treilea ca mărime din lume

Diamant
Diamant (Facebook/Debswana Diamond Company)
Mioara Stoica
18.06.2021

Firma de diamante Debswana a anunţat descoperirea, în Botswana, a unui diamant de 1.098 de carate, pe care l-a descris ca fiind al treilea ca mărime din lume.

Această piatră preţioasă, descoperită pe 1 iunie, a fost prezentată preşedintelui ţării, Mokgweetsi Masisi, în capitala Gaborone. Potrivit directorului de la Debswana, Lynette Armstrong, acesta este considerat al treilea diamant ca mărime din lume. Debswana este deţinută în comun de compania de stat Okavango Diamond Company şi de compania sud-africană de diamante De Beers.

"Acesta este cel mai mare diamant recuperat de Debswana în istoria sa de peste 50 de ani de activitate", a declarat Armstrong.

(Facebook/Debswana Diamond Company)

"Din analiza noastră preliminară, ar putea fi a treia cea mai mare piatră preţioasă din lume. Încă trebuie să luăm o decizie dacă îl vom vinde prin intermediul companiei De Beers sau prin intermediul companiei Okavango Diamond Company, deţinută de stat".

Cel mai mare diamant cunoscut - „Cullinan” - are peste 3.100 de carate, şi a fost descoperit în Africa de Sud, în 1905. Al doilea, de 1.109 de carate, a fost găsit în 2015 în mina Karowe, în nord-estul Botswanei, cel mai mare producător de diamante din Africa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor