Diaconescu: PPDD a încetat colaborarea cu PSD din cauza "ordonanţei trădării"

Dan Diaconescu la ministerul Economiei, în problema OLTCHIM
Dan Diaconescu la ministerul Economiei, în problema OLTCHIM (Epoch Times România)

Prezidenţiabilul PPDD, Dan Diaconescu, a declarat vineri seară, pentru B1 Tv, că protocolul de colaborarea dintre formaţiunea pe care o reprezintă şi PSD nu mai este valabil de două luni, motivul principal fiind adoptarea, de către Guvernul Ponta, a ordonanţei "traseismului", care le-a oferit posibilitatea aleşilor locali să schimbe partidul politic fără să îşi piardă mandatul.

PPDD ar suferii o lovitură devastatoare în contextul în care, în prag de alegeri, mai mulţi aleşi locali de-ai săi au schimbat tabăra şi au întrat în PSD pentru a beneficia de avantaje pe care le oferă partidul aflat la guvernare.

"Colaborarea a căzut de mult, de aproape două luni de zile. (...) A doua zi după ce am semnat acest acord sau, mă rog, a treia zi, s-a dat ordonanţa trădării. Ştiţi ce s-a întâmplat cu ordonanţa trădării? Noi am făcut o greşeală. Noi am crezut că lucrurile în România vor merge spre normalitate, nu spre dezastru, şi am pus pe listele noastre pentru consiliile locale, judeţene, primării, oameni foarte pricepuţi, cu multe studii, savanţi dacă s-ar putea. Din păcate, lucrurile acestea nu coincid şi cu moralitatea respectivilor oameni", a afirmat Dan Diaconescu.

Protocolul de colaborare cu social-democraţii a fost semnat pentru că au fost negociate mai multe posturi de viceprimar, explică Diaconescu, adăugând că ordonanţa iniţiată de Liviu Dragnea a dus la "decapitarea" acestora pentru că mulţi dintre ei au decis ulterior să intre în PSD.

După cele petrecute, Diaconescu s-a învăţat minte, iar pe viitor, când va pune oameni pe listele electorale, a afirmat că o va face ţinând cont doar pe criteriul fidelităţii. Mai mult, prezidenţiabilul PPDD declară că va susţine limitarea numărului de mandate ale parlamentarilor şi ale aleşilor locali la două, ca o măsură de a reduce migraţia politică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne