Dezvăluirile Elenei. Ponta: Numele meu apare în acest "House of cards" de România ca să fie mai palpitant

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a negat, sâmbătă, în contextul afirmaţiilor făcute de Elena Udrea, că ar fi fost influenţat de vreun politician în ceea ce priveşte numirea Laurei Codruţa Kovesi la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, relatează b1.ro.

"99% din ce spune doamna Udrea nu ştiu dacă este adevărat sau nu. Ceea ce pot să vă spun este că nici doamna Udrea, nici alte persoane nu m-au influenţat pozitiv sau negativ în niciun fel şi nu au venit să spună că doamna Kovesi e bună sau rea. Decizia referitoare la doamna Kovesi a fost luată pentru ca instituţiile internaţionale mi-au transmis că e important pentru România să aibă în fruntea DNA o persoană care are credibilitate, nu trebuia să îmi placă mie sau nu", a declarat Victor Ponta.

"Nu a încercat niciodată să mă influenţeze doamna Udrea. Eu mă văd cu toţi oamenii politici, dar nu mă apuc să povestesc şi referitor la dna Kovesi, nu am discutat cu niciun alt om politic vreodată", a subliniat premierul.

Preşedintele PSD susţine că numele său "apare în acest "House of cards" de România ca să fie mai interesant pentru dumneavoastră."

Ce susţine Elena Udrea legat de numirea şefei DNA

Cu o zi în urmă, Elena Udrea declara, în cadrul unui interviu acordat Hotnews, că în 2013 l-a convins pe premierul Victor Ponta să accepte numirea Codruţei Kovesi la şefia DNA.

"Şi vă spun eu, care am intervenit în numirea dnei Kovesi în funcţia de procuror DNA în sensul în care dl Victor Ponta nu era de acord să se facă numirile procurorilor şi numirea dnei Kovesi, era singurul nume de interes, care îl interesa pe preşedintele Traian Băsescu. Singurul nume care interesa era Codruţa Kovesi; fusese o propunere a domnului Coldea, doamna Codruţa Kovesi", a precizat Elena Udrea, citată de Mediafax.

Deşi Traian Băsescu o susţinea pe Kovesi, actualul şef al DNA era la vremea respectivă la Bruxelles unde ocupa postul de înalt reprezentant al Ministerului Justiţiei pentru relaţia cu Comisia Europeană, astfel că, potrivit Elenei Udrea, şeful interimar al SRI, Florian Coldea, a fost cel care a propus revenirea acesteia în ţară, în contextul în care cei doi au "o foarte bună relaţie".

Victor Ponta însă nu dorea acest lucru, susţine Elena Udrea: "Păi, faptul că Victor Ponta nu dorea era evident şi ştiam de la preşedinte. Dar era evident, pentru că spunea pe toate părţile că nu doreşte. Iar eu am fost cea care a mers la Victor Ponta să discut tocmai numirea Codruţei Kovesi în funcţie".

Fostul ministru al Turismului a precizat că discuţia cu premierul Victor Ponta ar fi avut loc într-o seară, în 2013, la biroul acestuia pe care îl are în blocul în care acesta locuieşte.

"Am discutat atunci cu dl. Ponta şi unul din argumentele pe care le avea, obiecţiile pe care le avea era tocmai faptul că era extrem de apropiată sau că ar fi fost extrem… ar fi ascultat foarte mult de SRI. Acesta era unul din argumentele pentru care Victor Ponta se opunea numirii. Unul din ele", a afirmat Elena Udrea.

Fostul şef PMP susţine că a mers acolo să discute cu Victor Ponta "în calitate de persoană care, la momentul acela, putea să discute cu el, ceea ce n-ar fi făcut, spre exemplu, nici preşedintele."

Însă Elena Udrea subliniază că nu a făcut acest lucru la comanda lui Traian Băsescu, ci din proprie iniţiativă, pentru că a observat că exista un conflict, nu se mai numeau procurorii iar şeful statului nu dorea să renunţe la numirea Codruţei Kovesi în fruntea DNA.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne