Devine bizar: Rusia anchetează dacă asasinarea lui Nicolae al II-lea a făcut parte dintr-un “ritual evreiesc”

Ţarul Nicolae al Doilea, asasinat în timpul Revoluţiei Bolşevice. Nicolae a fost printre puţinele capete încoronate asasinate în timpul revoluţiilor iluministe, majoritatea acestora fiind doar detronate. Cazul Rusiei este cu atât mai special cu cât familia Ţarului a fost şi ea asasinată
Ţarul Nicolae al Doilea, asasinat în timpul Revoluţiei Bolşevice. Nicolae a fost printre puţinele capete încoronate asasinate în timpul revoluţiilor iluministe, majoritatea acestora fiind doar detronate. Cazul Rusiei este cu atât mai special cu cât familia Ţarului a fost şi ea asasinată (Domeniu public)

Oficiali ruşi cercetează posibilitatea ca uciderea Ţarului Nicolae al II-lea în timpul Revoluţiei Bolşevice din 1917 să fi făcut parte dintr-un ritual evreiesc.

Liderii comunităţii evreieşti din Rusia sunt indignaţi, etichetând afirmaţiile drept o “calomnie antisemită”.

La o conferinţă ce a avut loc la Mănăstirea Sretenski din Moscova, cu titlul “Cazul uciderii familiei ţariste: noi cercetări şi dosare”, colonelul din justiţie Marina Molodţova – care este echivalentul funcţiei de director FBI – a declarat că un total de 34 de teste medico-legale au fost comandate pentru a identifica rămăşiţe suspectate că i-ar aparţine lui Nicolae Romanov şi familiei sale. Potrivit serviciului rus de ştiri de stat TASS, ea a adăugat:

“Rămăşiţe descoperite în două morminte în defileul Poroşenkov sunt examinate cu atenţie. Experţii se aşteaptă să clarifice motivele morţii, sexul şi relaţiile de rudenie, precum şi rănile ...

“De la reluarea investigaţiei, peste 20 de martori au fost interogaţi şi a fost cercetat locul unde au fost găsite rămăşiţele. În plus, se va examina din punct de vedere psihologic şi istoric dacă ar putea să fi fost vorba de un ritual evreiesc”.

Raportul TASS sugerează că investigaţia care se desfăşoară din septembrie 2015, este promovată intens de Biserica Ortodoxă Rusă. Oficiali ai bisericii şi-au exprimat opinia că rămăşiţele găsite în anii 1990 şi înmormântate în Sankt Petersburg nu aparţin familiei Romanov.

Patriarhul Kirill a declarat că biserica nu a adoptat o poziţie finală cu privire la decesul membrilor familiei regale. Dar, la acelaşi eveniment, episcopul ortodox Tihon Sevkunov a declarat că mulţi lideri ai bisericii consideră că “nu există nicio îndoială” că moartea lor a făcut parte dintr-un ritual evreiesc.

Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din Rusia, Alexander Boroda, a declarat agenţiei de ştiri Interfax:

“Acuzarea evreilor de o crimă rituală este una dintre cele mai vechi calomnii antisemite. Provoacă în mod repetat persecuţii care rezultă în moartea a sute şi mii de oameni. Dar, de fiecare dată când acele acuzaţii au fost analizate de persoane care nu au prejudicăţi antisemite, a ieşit la iveală că această calomnie este falsă.

“Iudaismul, fiind prima religie care a abolit sacrificiile umane chiar de la apariţia sa, în esenţă nu cunoaşte conceptul de “crimă rituală”.

Boroda a declarat că o “astfel de calomnie” a fost promovată după prăbuşirea Uniunii Sovietice în anii 1990 şi s-a “dovedit a fi nefondată” după o investigaţie desfăşurată de Biroul Procuraturii Generale. El a adăugat că este “regretabil” faptul că acuzaţiile sunt din nou promovate în Rusia.

Dacă este sau nu o realitate, teoria crimei rituale continuă să apară din cauza faptului că a fost un număr mare de evrei în mişcarea bolşevică şi pentru că nicio investigaţie nu a reuşit să dovedească în mod concludent cum a fost ucisă familia regală.

Una dintre numeroasele întrebări pe care le naşte evoluţia acestui dosar, este: “De ce acum?”.

Notă: orice asemănare a Ţarului Nicolae al Doilea cu Dimitri Medvedev este, probabil, o pură întâmplare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe