Deputat român: Dezoligarhizarea riscă să eşueze la Chişinău. Asocierea pe termen mai lung cu PSRM este toxică pentru blocul ACUM

PSRM a fost din start indisponibil de a pune cu adevărat umărul la dezoligarhizare, consideră Dobrovie, specificând că alianţa de guvernare ACUM-PSRM trebuie să fie una STRICT TEMPORARĂ pentru votarea unor legi precum schimbarea sistemului electoral, iar apoi convocarea unor noi alegeri.
Matei Dobrovie
Matei Dobrovie (Epoch Times România)

Din păcate, dezoligarhizarea riscă să eşueze la Chişinău, consideră deputatul român Matei Dobrovie, în contextul ultimelor numiri la Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) - unde în funcţia de director a ajuns, prin concurs, unul dintre consilierii preşedintelui Dodon -, Curtea Constituţională (CC) - unde în funcţia de preşedinte a ajuns, iarăşi, omul lui Dodon, socialistul Vladimir Ţurcan.

„Atenţie la PSRM! Înlocuirea sistemului în care Plahotniuc controla toate instituţiile cu unul în care Igor Dodon îşi plasează oamenii în majoritatea funcţiilor cheie este un scenariu dezastruos, care trebuie evitat. Ultimele numiri la CNA, Procuratura Generală, Curtea Constituţională nu sunt de bun augur, ci mai degrabă un pas înapoi îngrijorător pentru cetăţenii care aşteaptă reforma justiţiei”, declară deputatul.

Totodată, liberalul a menţionat că şi-a exprimat de la bun început dubiile privind disponibilitatea PSRM de a pune cu adevărat umărul la dezoligarhizare. Mai mult decât atât, parlamentarul român consideră că diferenţele dintre PSRM şi ACUM nu pot fi neglijate la nivel de vectori de orientare geostrategică şi că această alianţă de guvernare trebuie să fie una STRICT TEMPORARĂ pentru votarea unor legi precum schimbarea sistemului electoral, iar apoi să fie convocate noi alegeri.

O coabitare pe termen lung în actuala configuraţie a Parlamentului, în care ACUM are doar 23 de voturi, este riscantă, a punctat Dobrovie, iar aşteptările cetăţenilor legate de reformele rapide în justiţie şi lupta anticorupţie sunt foarte mari şi vor fi greu de îndeplinit pe termen scurt.

„Cu toate intenţiile bune pe care le au partenerii noştri din PPDA şi PAS, este clar că se vor lovi de un Partid al Socialiştilor care, mimând colaborarea, va încerca să frâneze schimbarea care nu-i avantajează. Mă tem că din acest joc cei care vor deconta cel mai mult vor fi tocmai cei care încearcă cu adevărat să facă reforme, nu cei care le frânează.

Asocierea pe termen mai lung la guvernare cu PSRM este toxică pentru blocul ACUM. Dodon şi socialiştii nu au ieşit din paradigma partajării instituţiilor, iar greşelile din perioada Filat nu mai trebuie repetate! Trag acest semnal de alarmă pentru că îmi pasă şi cred că Blocul ACUM vrea şi poate schimba R.Moldova în bine”, a conchis Matei Dobrovie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe