Vadim Brînzan: Statul nu a avut nicio pârghie legală de a influenţa lucrurile care s-au întâmplat la Aeroportul Chişinău

Guvernul pledează pentru revenirea Aeroportului în gestiunea statului, de aceea va încerca să renegocieze contractul cu NR Investments Limited pentru a balansa condiţiile în interesul cetăţeanului, afirmă ministrul Economiei.
Vadim Brînzan, ministrul Economiei şi Infrastructurii din R. Moldova
Vadim Brînzan, ministrul Economiei şi Infrastructurii din R. Moldova (gov.md)

În contextul achiziţionării de către compania NR Investments Limited a 95% din acţiunile companiei Avia-Invest, care deţine prin contract dreptul de concesiune pentru Aeroportul Internaţional din Chişinău, ministrul Economiei şi Infrastructurii Vadim Brînzan a declarat, cu privire la concesionarea Aeroportului, că ar fi un act abuziv, comis cu multe abateri de către fosta guvernare, în detrimentul statului Republica Moldova şi a cetăţenilor.

Acesta a menţionat în cadrul unei conferinţe de presă că tranzacţia de pe 19 august, dintre Avia-Invest şi NR Investments Limited, vine într-un context în care statul nu are nicio pârghie legală ca să influenţeze lucrurile care se întâmplă la Aeroport.

Cu toate acestea, ministrul Economiei afirmă că tranzacţia poate fi un punct de pornire ca instituţiile statului să se aşeze la masa de discuţii cu NR Investments Limited şi să înţeleagă care sunt intenţiile şi planurile acestui investitor, încercând să renegocieze contractul de concesionare, pentru a balansa condiţiile în interesul cetăţeanului şi a „face curăţenie” în Aeroportul Internaţional din Chişinău.

„Unul din punctele importante pe agenda Guvernului este întoarcerea Aeroportului în gestiunea statului şi pedepsirea conform legii a celor care se fac vinovaţi de acest abuz. Dar acest lucru presupune o procedură complexă şi foarte complicată, care poate dura ani de zile de procese, în instanţe aflate în diferite jurisdicţii”, a adăugat Vadim Brînzan, precizând că va solicita includerea pe agenda Consiliului Suprem de Securitate a subiectului legat de schimbarea proprietarilor companiei Avia-Invest.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe