Declaraţia parlamentului R.Moldova privind Transnistria ar putea dezamăgi Moscova (presa)
Jurnal de Chişinău comentează marţi declaraţia legislativului cu privire la problema transnistreană. Potrivit ziarului, dacă prin declaraţia adoptată vineri Parlamentul şi-a propus să producă un document care să nu lase nicio urmă în conştiinţa publică, să nu trezească niciun sentiment, niciun gând cetăţenilor, lucrul acesta aproape că i-a reuşit.
Totodată autorul scrie că documentul 'poate avea efectul unui pahar cu apă servit în loc de tărie'. 'Declaraţia Parlamentului îi poate dezamăgi pe cei care mizau pe o intensificare a ostilităţilor, la Tiraspol şi mai cu seamă la Moscova', conchide Jurnal de Chişinău.
'Sindrofie euroasiatică de ziua ocupării Basarabiei', titrează Adevărul. Pe 28 iunie, în ziua în care fosta URSS a ocupat Basarabia în 1940, la Chişinău va avea loc o conferinţă de prezentare a proiectelor euroasiatice, organizată de Ambasada Rusiei în Moldova. Analiştii politici susţin că Moscova urmăreşte să schimbe vectorul Republicii Moldova dinspre Vest spre Est, iar presiunile vor creşte pe măsură ce ţara se va apropia de UE.
Corupţi şi neprofesionişti - aşa sunt văzuţi poliţiştii potrivit unui sondaj la care se referă Adevărul marţi. Doar o treime din moldoveni au încredere în poliţişti. Corupţia rămâne principala problemă cu care se confruntă angajaţii Ministerului de Interne. Pompierii şi salvatorii se bucură de cea mai mare încredere din partea cetăţenilor.
Portul Internaţional Giurgiuleşti nu poate să se extindă, pentru că sătenii din localitate nu cedează o parte din terenurile agricole ce urmează a fi valorificate de investitor, scrie Timpul. 'Pentru suprafeţe de 40-60 de ari, ei au cerut 50.000-90.000 de euro. Unii au solicitat chiar apartamente la Paris sau apartamente cu trei camere în Chişinău.