Danileţ cere anchetă în cazul bacteriilor din spitalele româneşti. "La aşa ceva nu avem voie să fim indiferenţi"

O parte dintre răniţii în incendiul de la Clubul Colectiv au murit din cauza infecţiilor intraspitaliceşti. Această dezvăluire recentă i-a atras atenţia judecătorului Cristi Danileţ.
Cristi Dănileţ
Cristi Dănileţ (Epoch Times România)

"Aş vrea să cred că este de interes naţional investigarea, nepasională, a crizei dezvăluite de cazul colectiv cu privire la existenţa unor bacterii în spitalele româneşti. Încă sper că spitalele sunt locuri în care trebuie să te faci sănătos, nu să contractezi alte afecţiuni. Aş vrea să cred că trăim într-o societate care are curajul să spună: 'Am greşit. Ajunge! De azi înainte îndreptăm lucrurile! Nu mai ascundem şi nu mai cârpim nimic!!'.

Încă sper că se va crea o comisie (administrativă, nu judiciară) specială de investigare a modalităţii de intervenţie şi tratament în cazul Colectiv, care să beneficieze de implicarea unor experţi internaţionali, cu doctorate pe bune şi cu experienţă în domeniu. La aşa ceva nu avem voie să fim indiferenţi, pentru că rămânem în continuare complici", a scris, pe contul său de Facebook, judecătorul Cristi Danileţ, membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

Dacă sistemul de sănătate este unul bolnav, atunci magistratul propune fie să îi schimbăm denumirea în sistemul de boală/moarte, fie să rezolvăm problemele majore ce, iată, nu mai pot fi ascunse.

Ulterior, Cristi Danileţ a revenit cu o completare a mesajului iniţial: "Later edit: evident, nu mă adresez factorilor de decizie care fug să se opereze în străinătate. Acum îi înţeleg".

Dacă clădirile spitalelor din România trebuie rase de pe faţa pământului şi ridicate altele noi, ar trebui să sprijinim măsura, altfel, murim cu zile în spitale, este de părere judecătorul.