Dăncilă: E fără precedent! Dictatorul Iohannis şi-a trimis mesagerul să mă ameninţe că mi se pun cătuşe

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Şefa PSD Viorica Dăncilă a avut o reacţie dură, joi seară, în cadrul unei conferinţe de presă, după ce europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a cerut procurorilor DNA "să vină să ia pe sus dubleta Dăncilă-Teodorovici" ca urmare a dezvăluirilor făcute de ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, despre "situaţia reală" a economiei şi dezastrul lăsat în urmă de Guvernul precedent.

"L-am văzut cu toţii pe Rareş Bogdan, portavocea preşedintelui Iohannis, ameninţându-mă cu procurorii. Citez: 'Dăncilă să se pregătească de o dezbatere cu procurorii'. Ce să înţeleg? Pentru că am îndrăznit să îl chem pe preşedintele Iohannis la o dezbatere în faţa românilor, sunt ameninţată cu procurorii şi cu dosare? Că aşa cum i s-a întâmplat lui Victor Ponta când a candidat în 2014 împotriva lui Klaus Iohannis şi aşa cum i s-a întâmplat lui Dan Barna care speră să ajungă în turul 2 şi a avut dosar penal, acelaşi lucru trebuie să i se întâmple şi lui Viorica Dăncilă? Sunt foarte multe coincidenţe, sunt foarte multe lucruri care sunt nefireşti într-un stat membru al UE. Ne îndreptăm spre un monopol de putere. Un monopol de putere pe care îl vrea preşedintele Iohannis, cel care vrea să conducă şi România în calitatea de preşedinte, cel care conduce guvernul României, cel care vrea să aibă puterea absolută în România", a afirmat Viorica Dăncilă.

Preşedintele PSD acuză că, acum, la 30 de ani de la căderea comunismului, vedem "un preşedinte dictator" care vrea să aibă puterea şi să o folosească împotriva celor care nu acceptă să meargă pe drumul pe care îl creionează el sau nu acceptă să facă ceea ce i se ordonă.

"Eu nu am o problemă de a discuta cu procurorii. Nu am absolut nimic de ascuns. Dar modul în care se procedează este unul care nu trebuie acceptat de niciun român, indiferent de formaţiunea politică din care face parte, indiferent că este înregimentat sau nu este înregimentat politic. De aceea, îi cer domnului Iohannis să iasă public, să dea explicaţii întregii ţări de ce domnul Rareş Bogdan, purtătorul de mesaj al domnului Iohannis are informaţii despre ceea ce vor să facă procurorii. Este inadmisibil ca un partid politic să vină în faţa oamenilor şi să spună pe cine vor să cheme procurorii la audieri, ce vor să facă procurorii, efectiv să nu ţină cont de independenţa poliţi... de independenţa justiţiei. Toate aceste lucruri trebuie să ne îngrijoreze. Toate aceste lucruri arată disperare. Toate aceste lucruri arată că avem un preşedinte dictator care dacă nu reuşeşte să vină la o dezbatere şi să le spună oamenilor ce a făcut în 5 ani, ce vrea să facă în următoare perioadă, atunci îşi trimite mesagerii ca să îi ameninţe pe contracandidaţi cu dosare penale şi cu discuţii cu procurorii", a precizat Viorica Dăncilă.

Potrivit şefei PSD, pentru corectitudine, pentru responsabilitate, pentru respectul pe care trebuie să îl aibă faţă de români, candidatul Iohannis trebuie să vină în faţa românilor şi să dea explicaţii "de ce a venit cu aceste ameninţări împotriva contracandidatului la alegerile prezidenţiale".

"Este un lucru fără precedent, este un lucru pe care nimeni nu trebuie să îl accepte. Azi este Viorica Dăncilă, mâine poate este un alt român care nu este de acord să i se taie pensia sau să i se taie salariul. Ce va face Klaus Iohannis? Va trimite alt mesager ca să îl ameninţe că va fi chemat de procurori pentru o dezbatere? Va fi ameninţat că i se va pune cătuşele pentru că nu este de acord cu ceea ce vrea preşedintele dictator Iohannis? Sunt lucruri de o gravitate deosebită. Sunt lucruri care trebuie să ne îngrijoreze pe fiecare dintre noi şi pe care nu trebuie să le mai acceptăm niciodată în România", a punctat Viorica Dăncilă.

Declaraţiile integrale în materialul video.

Ce a declarat Rareş Bogdan

"Alo, DNA? Guvernele PSD au pus pistolul la tâmpla României şi au tras cu sete. Asta e, pe scurt, ce a găsit Florin Cîţu în visterie. Sunt cele mai grave situaţii pe care le-am auzit în ultimii ani. România trăieşte printr-o minune, iar medicul a fost votul de la europarlamentare şi faptul că preşedintele Iohannis şi PNL au făcut totul pentru a demola Guvernul Dăncilă. Căci asta a însemnat semnalul dat după OUG 13 şi 26 mai: 'Scăpaţi-ne de PSD, să vină DNA!'

Numai că este exact cum am anticipat în perioada când eram jurnalist. Au pârjolit totul, au otrăvit fântânile. Nu mă bucur că am avut dreptate, dar nenorocirea e mai mare decât cele mai pesimiste estimări. Guvernul Dăncilă a fost un criminal! În al 12-lea ceas, pacientul a fost salvat. Dar nu va fi uşor. Iată, oameni buni, de ce încearcă Dăncilă să acapareze minţile românilor cu teme false, cu scandaluri la care aprinde focul de câteva ori pe zi: se teme că va plăti penal, aşa că mentorul ei! Încearcă să abată atenţia de la dezastrul lăsat. Căci nu e doar incompetenţă aici, e mai ales ticăloşie. Au făcut totul conştient, au tratat bugetul ca şi când ar fi fost averea lor personală, iar pe cetăţeni ca pe o masă de manevră.

Nu există cuvinte destul de dure pentru a califica maniera în care PSD a devalizat visteria... Poate doar în codul penal. Ce a dezvăluit Florin Cîţu e de cătuşe. DNA să vină să ia pe sus dubleta Dăncilă-Teodorovici! Monstruozitatea lor este incredibilă. Greţoasă de-a dreptul! Îl ţineţi minte pe Jabba the Hutt, din Războiul Stelelor? Aşa arăta Guvernul PSD. Mai avea un pic şi ne strângea de gât pe toţi! Dezbatere cu interpusul unui grup infracţional organizat? Dezbatere cu un om care a girat gazarea şi lovirea protestatarilor pe 10 august şi i-a acuzat că au încercat să dea o lovitură de stat? Şi îi acuză în continuare! Dezbatere vrea? Să se pregătească de dezbatere cu procurorii!!!", a scris Rareş Bogdan pe Fcebook.

Reamintim că ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a ieşit în conferinţă de presă, joi, şi a lansat acuzaţii deosebit de grave la adresa Guvernului PSD: ţara a fost condusă până acum după două bugete, o metodă folosită şi de fostul lider mafiot Al Capone, context în care este analizată posibilitatea sesizării procurorilor pentru constituirea unui grup infracţional organizat. Detalii aici.