Dan Radu Ruşanu, reţinut în dosarul "Carpatica". Propunere de arestare preventivă

Consiliul Naţional şi Delegaţia Permanentă PNL, Radu Ruşanu
Consiliul Naţional şi Delegaţia Permanentă PNL, Radu Ruşanu (Epoch Times România)

Dan Radu Ruşanu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară este reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi dus la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Conform DNA, Dan Radu Ruşanu este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional organizat, precum şi pentru complicitate la abuz în serviciu. Acesta ar fi acceptat protejarea frauduloasă a companiei de asigurări "Carpatica".

În acest dosar este implicat şi milionarul Ilie Carabulea, precum şi Laura Chiţoiu, soţia fostului ministru de finanţe Daniel Chiţoiu. Laura Chiţoiu s-a autosuspendat din funcţia de la ASF după ce au fost făcute publice aceste infracţiuni.

Dan Radu Ruşanu a fost chemat la sediul DNA şi săptămâna trecută, când i-au fost aduse la cunoştinţă aceste acuzaţii. Astăzi, acesta a fost audiat de procurori şi nu a făcut declaraţii la intrarea în sediu.

Săptămâna trecută, Dan Radu Ruşanu a afirmat că acest scandal a apărut după ce a decis ca ASTRA să intre în administrare specială.

Daniel Chiţoiu urmărit penal

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut procurorului general al Parchetului instanţei supreme să solicite Camerei Deputaţilor un aviz pentru urmărirea penală a lui Daniel Chiţoiu, pentru abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat, în perioada în care a fost ministru al Finanţelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne