Cristian Preda: Problema actuală a Oltchim nu e Diaconescu, ci Ponta

Într-o postare pe blogul său personal, europarlamentarul PDL Cristian Preda a scris luni că vina pentru tot "circul" de la privatizarea Oltchim nu este, în esenţă, a lui Dan Diaconescu, ci a premierului Victor Ponta, care a schimbat regulile licitaţiei.
Cristian Preda, PDL, conferinţă de presă. (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
25.09.2012

Într-o postare pe blogul său personal, europarlamentarul PDL Cristian Preda a scris luni că vina pentru tot "circul" de la privatizarea Oltchim nu este, în esenţă, a lui Dan Diaconescu, ci a premierului Victor Ponta, care a schimbat regulile licitaţiei.

Iată postarea integrală a lui Cristian Preda publicată pe blogul personal:

"Într-adevăr, dacă un saltimbanc e schilodit în arenă fiindcă nu are plasă de siguranţă, de vină nu e el, ci proprietarul circului.

Aşa şi premierul. A schimbat regulile licitaţiei de la Oltchim, a patronat o organizare incompetentă, ca şi transformarea unui proces serios într-un show mediatic. Vedeta OTV nu a ratat ocazia de a intra în arenă.

Dan Diaconescu e, pe de altă parte, profitorul care joacă rolul victimei. E deja clasic în istoria noastră recentă: de la Caritas la FNI, de la încarcerarea lui Becali la evacuarea lui Vadim din sediul restituit proprietarilor, de la victimizarea lui Oprescu-cel-fără-semnături la auto-victimizarea USL după deriva democratică din 3-6 iulie – totul pare deja scris, deja spus, deja văzut.

Nu e exclus ca premierul să fi produs circul “DD la Oltchim” fără voia lui, din pură superficialitate şi din simplă indiferenţă. Într-adevăr, V.Ponta pare preocupat de orice alt subiect în afară celor care presupun consistenţă şi reflecţie. Specialist în glumiţe şi în limbaj suburban, dottore va fi lăsat poate privatizarea Oltchim pe mâna unor nepricepuţi.

Dacă nu a făcut-o din lejeritate, ci cu bună intenţie, singura raţiune care l-ar fi putut împinge la un asemenea gest ar fi ca el să-şi dorească o creştere electorală a lui Dan Diaconescu. Îi vor fi spus toţi sociologii că dacă PPDD creşte, PDL scade. În acest caz, Ponta e un fel de producător al lui Dan Diaconescu.

Adevărul e că dacă totul ar fi văzut doar ca show mediatic, guvernul face pentru şeful PPDD ceea ce Antena 3 a făcut de-a lungul anilor pentru USL: un platou TV şi multă bunăvoinţă aduc voturi.

Cu intenţie sau fără?"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor