Dan Adamescu încearcă să influenţeze martorii

Dan Grigore Adamescu, patron firma de asigurări ASTRA
Dan Grigore Adamescu, patron firma de asigurări ASTRA (Epoch Times România)

Miliardarul Dan Adamescu făcea presiuni asupra martorilor, se arată în motivarea arestării preventive a acestuia. Fiind acuzat de mituirea unor judecători, omul de afaceri a contestat mandatul de arestare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În motivarea deciziei de arestare, magistraţii arată că miliardarul ar fi încercat să influenţeze un martor important, ba chiar şi-ar fi trimis şoferul să-l transporte pe acesta de la DNA.

Afaceristul vrea să fie cercetat în stare de libertate. Însă judecătorii de la Curtea de Apel susţin că cercetarea lui Adamescu în libertate ar aduce prejudicii de imagine justiţiei: "Aceasta este de natură să creeze percepţia publică a ideii că, de pe asemenea poziţie, poţi cumpăra până şi justiţia, după bunul plac şi în propriul interes pentru a obţine şi mai multe avantaje materiale iar averea deţinută apără conduita ilicită şi conferă imunitate în faţa legii."

Omul de afaceri Dan Adamescu a fost reţinut joi, în dosarul în care este suspectat că le-ar fi dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, de la Tribunalul Bucureşti, pentru a obţine soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă pe care le avea cu firmele sale. Mita ar fi fost dată prin intermediari, respectiv prin avocatul lui Adamescu.

"Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a rezultat că, în cauză, există date şi aspecte din care rezultă indicii rezonabile că, în cursul lunii decembrie 2013, inculpatul Adamescu Grigore Dan a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 5.000 euro inculpaţilor Stanciu Ion şi Rovenţa Elena, judecători la Tribunalul Bucureşti - Secţia VII Civilă, pentru ca, în schimb, magistraţii să dispună, în dosare privind procedura insolvenţei, soluţii favorabile unora dintre societăţile la care acţionar era inculpatul Adamescu Grigore Dan", a precizat DNA.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au hotărât arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Dan Adamescu la scurt timp după ce îi expirase ordonanţa de reţinere.

Dan Adamescu deţine, printre altele, compania Astra Asigurări, Unirea Shopping Center, clubul de fotbal din Liga I Oţelul Galaţi, ziarul România Liberă, AXA Life Insurance.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne