Dăianu: Noul guvern din Grecia va întreţine relaţia cu creditorii, dar situaţia rămâne complicată

Marius Dragoi
18.06.2012

Consilierul onorific al premierului Victor Ponta, Daniel Dăianu, a declarat luni că, în opinia sa, ştirea bună privind Grecia este aceea că se va forma un guvern care doreşte să întreţină relaţiile cu creditorii,dar că,în continuare,situaţia economică din această ţară va rămâne extrem de complicată.

"Criza din zona euro ne influenţează enorm. Ştirea bună privind Grecia este că se va forma un Guvern care are dorinţa să întreţină relaţiile cu creditorii, astfel încât ţara să nu se scufunde într-un proces de ieşire dezordonată din zona euro, cu mari consecinţe", a menţionat Daniel Dăianu.

Acesta consideră că situaţia economică din Grecia va rămâne în continuare extrem de complicată.

"Ştirea rea este că, în continuare, situaţia economică din Grecia va rămâne extrem de complicată. Opinia mea este că va trebui să fie retuşat programul pentru Grecia. Dacă situaţia socială trece de un anume prag, putem asista nu numai la ieşirea Greciei din zona euro, dar şi la periclitarea unui regim democratic în această ţară şi putem extrapola această situaţie şi la alte ţări", a mai spus Dăianu.

Noua Democraţie a câştigat, duminică, alegerile legislative din Grecia şi a lansat un apel la un guvern de uniune naţională, dar negocierile se anunţă dificile, în condiţiile în care Syriza a anunţat că intră în opoziţie, iar PASOK vrea cât mai multe forţe de stânge într-o eventuală coaliţie.

Europenii au răsuflat uşuraţi după victoria formaţiunii de centru-dreapta, dar analiştii avertizează că vor urma negocieri complicate pentru formarea unui guvern.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor