Daea, clasic: Fluierul se aude şi când tace, iar oamenii frumoşi se văd şi când nu există

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a lansat, la Sibiu, noua sa campanie "Alege oaia", care are scopul de a promova consumul de carne de ovine. Cu ocazia evenimentului, a făcut o nouă serie de remarci inedite, în stilul său inconfundabil care face deliciul reţelelor de socializare.
Petre Daea (Florin Chirila/Epoch Times)
Andrei Pricopie
19.11.2017

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost întâmpinat, sâmbătă, la Prefectura Sibiu, de bărbaţi îmbrăcaţi în costume populare care au cântat din fluier. Chiar şi conducerea Prefecturii a fost îmbrăcată în costum popular, iar în sală au fost fete şi băieţi îmbrăcaţi în costume populare tradiţionale din Mărginimea Sibiului, relatează Ziarul de Iaşi

"Vă mulţumesc că mi-aţi dat posibilitatea să mă întâlnesc cu dumneavoastră în locul în care fluierul se aude şi când tace, oamenii frumoşi se văd şi când nu există, iar cântecul se păstrează acolo unde este şi va dăinui atâta timp cât urechile noastre vor fi capabile să asculte. Să ascultăm ceea ce se cântă de către români împreună. Suntem la început de drum într-o acţiune extrem de importantă pentru ţară, şi anume, aceea de a coborî în minţile oamenilor şi împleti interesele locale cu cele ale acelora care pleacă de acasă în pribegia câştigului, dar mai mult decât atât în dragostea pentru creşterea animalelor. Vorbesc aici despre crescătorii de ovine care îşi părăsesc casele frumoase crescute din smântână, din brânză, din lapte, din lână, din carne, din piei, cu sudoarea minţii şi cu bătăturile palmelor pentru a lăsa în acest loc mirific al ţării tradiţia la locul ei şi continuitatea tradiţiei acelor care cârmuiesc zona şi administrează ţara", le-a spus Petre Daea producătorilor din judeţ.

În opinia ministrului PSD al Agriculturii, sunt multe de făcut pentru "acest animal care astăzi se valorifică greu, ieftin şi, din nefericire, rar".

"La cel mai mare eveniment agricol al ţării, Indagra, am slobozit programul «Alege oaia», într-un înţeles profund faţă de rostul şi rolul nostru în a ne determina să înţelegem că este bine să promovăm produsele de la această specie, în aşa fel încât, prin valorificarea ei, să ne satisfacem nevoile şi să netezim grijile printr-un câştig modest, dar sigur, care să dea speranţă şi celor care privesc astăzi oaia şi mâine vor fi crescători de oi, dar, mai ales, pentru cei care sunt astăzi în vârful muntelui şi care înnobilează muntele că, altminteri, nu ar avea comunicare cu înălţimile şi acolo se duc puţini, alţii nici nu se gândesc dacă vor să ajungă acolo. Vreau să le mulţumesc şi să le spun că îi preţuiesc aşa cum trebuie, iar dacă momentul acesta mă duce cu gândul ce le-aş da pentru acest gest frumos, răspunsul meu este doar sufletul, doar sufletul", a precizat Daea.

Pesedistul a explicat că încearcă să le întindă o mână de ajutor oierilor "pentru ca ei să poată rămâne verticali pe terenurile înclinate, uneori rar atinse sau deloc de către piciorul omului".

"Ce vrem noi prin acest program este stimularea consumului în aşa fel încât să putem avea piaţă de desfacere la noi acasă, să mâncăm româneşte din ceea ce facem cu mâinile noastre, să păstrăm şi să dezvoltăm gustul pentru aceste produse extraordinare pe care le avem”, a adăugat Petre Daea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor