Dacian Cioloş: Promisiunile anterioare pe tema creşterilor salariale au mers dincolo de rezonabil

Avem nevoie de o "reechilibrare" a salariilor, dar pe baza resurselor pe care statul le are la dispoziţie, este de părere Dacian Cioloş.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Există o aşteptare mare în sectorul public pentru creşteri salariale rapide, ca urmare a unor promisiuni făcute anterior care au mers "dincolo de rezonabil", a declarat, marţi, premierul Dacian Cioloş, în cadrul unei dezbateri pe tema strategiei de dezvoltare a României.

"Există o aşteptare uriaşă în sectorul public şi pentru creşteri salariale rapide şi lucrăm pentru a gândi în mod coerent acest lucru în legea salarizării unitare. Aceste aşteptări vin ca urmare a unui lung şir de promisiuni anterioare pe care pot să le înţeleg, dar nu pot să le accept atunci când ele merg dincolo de rezonabil şi când se limitează doar la ambiţia de a propune ceva pentru imagine şi nu de a fi şi responsabil în ceea ce propune", a declarat Dacian Cioloş, citat de Agerpres.

Premierul susţine că există o serie de anomalii care trebuie reglate în ceea ce priveşte salariile şi că lucrurile trebuie abordate responsabil, pe baza resurselor aflate la dispoziţie.

"Avem nevoie de o reechilibrare a salariilor, pentru că nu putem justifica faptul că, de multe ori, pentru acelaşi tip de responsabilitate, un nou intrat în sistem are salariul mai mare decât cineva cu o vechime şi cu o experienţă de câţiva ani sau zeci de ani. Nu putem explica diferenţe de salarii pentru aceeaşi responsabilitate şi aceeaşi specializare între diferite sectoare, dar acest lucru trebuie să-l abordăm în mod responsabil şi doar bazându-ne pe resursele pe care le avem la dispoziţie", a explicat şeful Guvernului.