Dacă puneţi această dată pe iPhone îl puteţi arunca, devine inutilizabil (video)

O eroare în setările de dată pe iPhone-ul dumneavoastră îl poate face inutilizabil în mod definitiv: smartphone-ul se va opri din funcţionare dacă îl setaţi pentru data de 1 ianuarie 1970.
(Brendan Smialowski / Getty Images)

O eroare în modificarea datei pe iPhone v-ar putea strica definitiv telefonul. Sistemul de operare al IPhone-ului, IOs, ca orice derivat din Linux, este destul de sensibil la dată.

1 ianuarie 1970 este data cea mai timpurie pe care o puteţi seta pe iPhone. Dacă modificaţi manual data şi ora (ar fi bine să nu o faceţi) şi vă deplasaţi prin calendar cât mai în urmă posibil, puteţi ajunge numai la 1 ianuarie 1970.

Acest lucru se datorează faptului că timpul Unix (şi deci şi al urmaşului său, sistemul de operare Linux, părintele iOs-ului) a început la miezul nopţii GMT de la 1 ianuarie 1970. Multe dispozitive, inclusiv iPhone, folosesc timpul Unix ca bază pentru timpul sistemului de operare.

Acum, de ce mergând înapoi la data de 1 Ianuarie 1970 (00:00:00 ora Unix) puteţi transforma iPhone-ul într-o cărămidă? Greu de spus, dar se pare că este valabil pentru dispozitivele cu procesoare pe 64 de biţi.

În cazul în care fusul orar din zona dumneavoastră nu este GMT, iPhone-ul s-ar putea gândi că sunteţi într-o epocă de înainte de 1 ianuarie 1970 ... sau înainte de momentul zero. Deşi timpul Unix poate fi negativ, este posibil sistemul de operare al iPhone-ul să aibă un glich de software care să-l facă să nu mai meargă.

Există diferite videoclipuri ale persoanelor care au făcut experimentul şi care demonstrează ce s-a întâmplat atunci când au setat ceasurile cu data de 1 ianuarie 1970. iPhone-ul funcţionează imediat după ce data este setată. Dar dacă opriţi telefonul şi vreţi să-l deschideţi din nou veţi vedea ecranul de bun venit şi veţi avea logo-ul Apple în faţa dumneavoastră pentru totdeauna.

Eroarea a apărut pentru prima dată într-un forum Reddit, conform cnn.com.

Apple nu a răspuns la o cerere de comentariu şi nici nu a precizat dacă va rezolva problema.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură