Curtea Tverskaya din Moscova a emis mandat de arestare pe numele fostului lider PD Vlad Plahotniuc

Vladimir Plahotniuc, prim-vicepreşedintele autosuspendat al Partidului Democrat
Vladimir Plahotniuc, prim-vicepreşedintele autosuspendat al Partidului Democrat (today.md)

Magistraţii Curţii Tverskaya din Moscova, Federaţia Rusă, a emis mandat de arestare pe numele fostului lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM) Vlad Plahotniuc, într-un dosar penal, intentat pentru organizarea unei grupări criminale şi trafic de droguri, scrie ria.ru, preluat de UNIMEDIA.

Potrivit ofiţerului de presă al judecătoriei Svetlana Skacikova, „a fost aprobată solicitarea cu privire la arestul preventiv” în lipsa lui Plahotniuc.

„Plahotniuc şi omul său de încredere, Constantin Ţuţu, fost deputat PD, sunt acuzaţi pentru 28 de episoade de contrabandă şi trafic de droguri pe scară largă. În plus, politicianul moldovean ar fi fost implicat în crearea unei comunităţi criminale internaţionale care transporta haşiş din Africa de Nord cu trecerea prin mai multe state UE către statele CSI, şi comercializarea lor ilegală”, a precizat sursa citată.

Totodată, MAI al Federaţiei Ruse a precizat că Constantin Ţuţu realiza controlul asupra sindicatului de droguri, la indicaţiile lui Plahotniuc. Mai mult decât atât, aceeaşi instituţie a menţionat că Plahotniuc ar fi avut influenţă şi asupra autorităţilor din Republica Moldova, încheind astfel un acord cu liderii bandei criminale.

Amintim că la data de 29 iulie departamentul de Investigaţii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Federaţiei Ruse a solicitat Curţii Tverskaya din Moscova să emită mandat de arestare, în lipsă, pe numele lui Vlad Plahotniuc, care este acuzat de organizarea şi participare într-o grupare criminală, notează UNIMEDIA.

Plahotniuc este acuzat de organizarea şi participarea într-o comunitate criminală şi efectuarea tranzacţiilor valutare pentru transferul de fonduri în valută străină sau în moneda Federaţiei Ruse în conturi nerezidente folosind documente false.

În februarie 2019, Ministerul rus de Interne i-a acuzat pe Vladimir Plahotniuc şi Veaceslav Platon, controversatul om de afaceri moldovean care acum se află după gratii, de organizarea unei grupări criminale internaţionale, care ar fi retras ilegal mai mult de 37 de miliarde de ruble din Rusia în perioada 2013-2014 (cu rata actuală de aproximativ 560 milioane dolari).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe