Andrei Năstase, despre decizia Procuraturii: "Castelul din cărţi de joc construit de Plahotniuc şi slugile sale începe să se prăbuşească!"

Andrei Năstase
Andrei Năstase (Epoch Times România)

În contextul anunţului făcut luni, 5 august, de către Procuratura Generală, ministrul Afacerilor Interne Andrei Năstase a declarat că „castelul din cărţi de joc construit de Plahotniuc şi slugile sale începe să se prăbuşească!”

De asemenea, ministrul a ţinut să adauge că încăpăţânarea sa ar fi dat roade, astfel că noul procuror general interimar „tocmai a dat curs cererii mele şi a anulat ordonanţa de refuz în pornirea urmării penale pe faptul uzurpării puterii de stat a predecesorului său!”

„Denunţul meu va fi aşadar examinat de Procuratură! Cei vinovaţi de această crimă gravă – cea mai gravă dintre toate – trebuie să fie traşi la răspundere! Voi lupta până la capăt şi voi furniza Procuraturii toate informaţiile necesare pentru bunul mers al anchetei!”, a conchis Năstase.

Totodată, şi Partidul Democrat a venit cu o replică, solicitând partenerilor externi să intervină ferm pentru a stopa abuzurile şi presiunile actualei guvernări, precizând că R. Moldova „nu a fost niciodată mai captivă intereselor unor politicieni decât este astăzi”, omiţând faptul că Republica Moldova a fost declarată „stat captiv” anume în perioada guvernării democrate.

„Aceste tentative de a fabrica dosare penale liderilor PDM pentru uzurparea puterii în stat sunt revoltătoare, inclusiv în contextul în care comunitatea internaţională a salutat transferul paşnic al puterii din partea PDM”, se arată într-un comunicat al Partidului Democrat.

Amintim, totuşi, că imediat ce a fost votată majoritatea parlamentară, formată din Blocul ACUM şi PSRM, democraţii ar fi adus cu autocare oameni la Chişinău şi i-ar fi plătit cu câte 500 lei pe zi pentru a sta în corturi în faţa clădirilor Guvernului, Procuraturii Generale şi a Ministerului de Interne. Aceste trei instituţii importante ale statului au fost blocate timp de o săptămână, astfel încât noua guvernare nu a avut acces în ele, până la capitularea democraţilor şi plecarea lui Plahotniuc din Moldova.

Mai mult decât atât, în prezent democraţii se plâng că „majoritatea parlamentară a creat o comisie de anchetă 'pentru elucidarea circumstanţelor de fapt şi de drept privind tentativa puciului anticonstituţional a PDM realizată prin intermediul Curţii Constituţionale şi a Procuraturii Generale'. Comisia exercită presiuni asupra instituţiilor statului şi nu are drept scop 'elucidarea circumstanţelor', ci condamnarea publică a Partidului Democrat şi scoaterea formaţiunii în afara legii, în contextul alegerilor locale din luna octombrie”.

Menţionăm că astăzi, Procuratura Generală a iniţiat urmărirea penală pe faptul uzurpării puterii de stat în perioada 7 – 14 iunie 2019, de către fosta guvernare a Republicii Moldova, reprezentată de Partidul Democrat în frunte lui Vladimir Plahotniuc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe