Curtea de Conturi de la Chişinău a demarat auditul în domeniul gazelor naturale

Curtea de Conturi a Republicii Moldova
Curtea de Conturi a Republicii Moldova (facebook.com/curtea de conturi)

Curtea de Conturi de la Chişinău informează că a demarat auditul în domeniul gazelor naturale. Auditul are drept scop verificarea conformităţi cheltuielilor şi investiţiilor capitale la întreprinderile de gaze naturale cărora le-au fost impuse obligaţii de serviciu public, precum şi la întreprinderile înrudite.

Curtea de Conturi menţionează că entitatea principală supusă auditului este SA „Moldovagaz”, iar aria auditului cuprinde întreprinderile care practică activitate de transportare, distribuire a gazelor naturale, precum şi alte genuri de activitate, fondator al cărora este SA „Moldovagaz”.

Miercuri, 11 ianuarie, la sediul entităţii auditate a avut loc şedinţa de iniţiere a misiunii de audit, cu participarea echipei de audit şi membrilor Curţii de Conturi, responsabili de audit.

Amendamentele legii care permit efectuarea auditului public extern în domeniul gazelor naturale de către Curtea de Conturi au fost adoptate recent de către majoritatea parlamentară PAS.

Astfel, auditul va fi efectuat de către Curtea de Conturi în vederea obţinerii asigurărilor că activităţile şi tranzacţiile financiare sunt în deplină conformitate cu prevederile legale aplicabile.

În 30 de ani în R. Moldova nu a fost realizat vreun audit public extern în domeniul gazelor naturale. Raportul de audit trebuie să fie prezentat până la 30 noiembrie 2022.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe