Fotbal: Bogdan Stancu l-a egalat pe Balaci în clasamentul golgheterilor echipei naţionale

Atacantul român Bogdan Stancu.
Atacantul român Bogdan Stancu. (Dean Mouhtaropoulos / Getty Images)

Mai mulţi "tricolori" au atins borne importante la echipa naţională în meciul de la Helsinki, în cursul căruia România a învins cu scorul de 2-0 Finlanda, în preliminariile Campionatului European de fotbal ediţia 2016.

Bogdan Stancu, atacantul care a marcat ambele goluri ale României şi a trimis la Bucureşti cele 3 puncte, a ajuns la 8 goluri marcate în tricolor. Atâtea câte au înscris şi Balaci, Săbău, Dembrovschi, Dridea, Vaczi sau Schwarz. Şi la o singură lungime în spatele lui Mircea Lucescu, Daniel Pancu, Daniel Niculae şi Nicolae Dică, precizează FRF. De asemenea, vârful lui Genclerbirligi a bifat a 32-a prezenţă pentru prima reprezentativă, depăşindu-i pe Florea Dumitrache şi Gheorghe Mihali.

Poate cea mai importantă performanţă înregistrată (în meciul de la Helsinki) este cea a lui Răzvan Rât, care şi-a trecut în cont selecţia cu numărul 100. Doar alţi patru foşti 'tricolori' mai au în palmares mai multe prezenţe la echipa naţională: Dorinel Munteanu (134), Gheorghe Hagi (124), Gheorghe Popescu (115) şi Ladislau Boloni (102). Dacă va fi prezent în ultimele două jocuri ale României din acest an, cu Irlanda de Nord (preliminarii EURO 2016) şi Danemarca (amical), Rât îl poate egala pe Boloni.

Cristi Tănase şi Gabriel Torje, ambii la selecţia 39, sunt la un meci în spatele lui Florin Răducioiu, Florin Prunea şi Dudu Georgescu, în timp ce Vlad Chiricheş, cu 28 de jocuri, l-a egalat pe Ion Vlădoiu. Mihai Pintilii a bifat, la rândul său, selecţia cu numărul 20, egalându-i pe Nicolae Lupescu, Ion Voinescu şi Baratky, iar Luchin a jucat meciul cu numărul 10 la echipa naţională.

Dragoş Grigore şi Răzvan Rât sunt singurii 'tricolori' care au jucat toate minutele pentru echipa României în anul 2014. Ei au fost integralişti în toate cele 6 meciuri: cu Argentina (0-0), Albania (1-0), Algeria (1-2), Grecia (1-0), Ungaria (1-1) şi Finlanda (2-0).

Victoria din Finlanda a fost a 99-a obţinută de reprezentativa României în deplasare. În istorie, 'tricolorii' au jucat 654 de partide, dintre care 315 în deplasare. Ultima oară când 'tricolorii' marcaseră mai mult de un gol într-un meci a fost în 2013, la victoria cu 2-0 în faţa Estoniei. De atunci, s-au mai disputat 7 jocuri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport