România lucrului bine făcut: Viitorul şef al cancelariei lui Iohannis, un fost consilier al lui Năstase?

Şedinţă de guvern, miniştrii în guvernul Ponta, Palatul Victoria, Dan Mihalache
Şedinţă de guvern, miniştrii în guvernul Ponta, Palatul Victoria, Dan Mihalache (Epoch Times România)

Klaus Iohannis şi-ar fi ales viitorul şef al cancelariei prezidenţiale, informează evz. Postul ar urma sa fie ocupat de liberalul Dan Mihalache, fost publicist la cotidianul FSN "Azi", fost consilier al premierului Adrian Năstase, fost deputat PSD, fost consilierul liderului liberal Crin Antonescu etc.

În campania prezidenţială a lui Klaus Iohannis, Mihalache s-a ocupat de strategie, cu precădere de sondajele de opinie, cercetarea de piaţă şi mesajele politice, mai informează sursa citată.

Dan Mihalache şi ideologia propriului interes

Dan Mihalache, absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi doctor în ştiinţe politice la S.N.S.P.A. a debutat pe scena politică în 1994.

La doar 23 de ani, Mihalache este numit expert guvernamental în slujba cabinetului Văcăroiu, susţinut la putere de Patrulaterul Roşu - format din PDSR-ul lui Ion Iliescu, PSM-ul lui Ilie Verdet şi Adrian Păunescu, PRM-ul lui Corneliu Vadim Tudor şi PUNR-ul lui Gheorghe Funar, scrie adevărul.ro.

Anterior acestei numiri, viitorul şef al cancelariei lui Iohannis a fost pe rând reporter, redactor, publicist şi comentator la ziarul "Azi", ziarul de partid al FSN din anii '90.

În 1997, Dan Mihalache a fost nevoit să părăsească postul din structurile guvernamentale şi a intrat sub aripa protectoare a lui Teodor Meleşcanu, viitor şef al SIE, personaj care, potrivit lui Traian Băsescu a încălcat legea pentru a acoperi calitatea de ofiţer acoperit a lui Victor Ponta. Vreme de trei ani, Mihalache a activat în cadrul formaţiuni politice conduse de Meleşcanu, în ApR, un partid de orientare aşa-zis social-liberală, care promova mitul ideologic „A treia cale“, respectiv nici cu stânga, nici cu dreapta, ci cam cu amândouă, dacă se poate (oarecum în linie cu ceea ce face partidul lui Tăriceanu azi, gravitând în jurul lui Victor Ponta în timp ce se recomandă ca liberal ).

După alegerile din anul 2000, când partidul s-a dizolvat, Mihalache a revenit la prima sa iubire, PSD, alăturându-se echipei de consilieri a premierului Adrian Năstase unde a devenit coleg cu Victor Ponta, actualul premier. Apropierea de A. Năstase, supranumit la vremea respectiva El Însuşi, i-a adus tânărului Mihalache un post de secretar executiv al partidului şi ulterior un post de deputat.

Nouă ani mai târziu, după ce nu reuşeşte să devină senator de Maramureş pe listele PSD, Mihalache îşi redescoperă orientările liberale şi migrează la PNL, unde devine şeful campaniei electorale a lui Crin Antonescu.

Momentul ruperii USL-ului îl prinde pe Mihalache pe poziţia de secretar executiv al PNL pe probleme de strategie.

Mihalache, ANI şi o serie de declaraţii halucinante

În noiembrie 2012, Dan Mihalache, la vremea respectivă secretar general adjunct al Guvernului, a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), pe motiv că, în perioada 10 mai - 8 iunie 2012, acesta a exercitat simultan funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, cât şi funcţia de administrator în cadrul SC Dib Media Consultancy SRL. Ulterior, Mihalache a contestat în instanţă decizia ANI şi, după o serie de procese, în aprilie 2014 a câştigat la ÎCCJ.

La momentul anunţării incompatibilităţii sale, Mihalache a afirmat că îl va da în judecată pe şeful ANI, Horia Georgescu, numindu-l pe acesta "jigodie frustrată."

"Dacă parteneriatul româno-american stă în domnul Horia Georgescu (şeful ANI - n.red.), mai bine fără" a mai declarat la vremea respectivă Mihalache, întrebat cum comentează declaraţia ambasadorului SUA, Mark Gitenstein, conform căruia orice iniţiativă de a redeschide subiectul modificării legii ANI ar fi o idee foarte proastă şi ar putea duce la rediscutarea sau chiar anularea parteneriatului strategic româno-american.

După acestă declaraţie nici măcar premierul Victor Ponta nu a mai avut ce face şi a fost nevoit să-l demită din funcţia de la SGG.

În martie 2013, Mihalache a fost ales secretar general adjunct al Senatului, mai scrie Hotnews. Din această funcţie, Mihalache s-a remarcat pentru iniţiativa sa de a propune, în luna octombrie a aceluiaşi an, punerea în funcţiune - cu o "minimă" investiţie, de aproximativ 200.000 de euro - a unui centru spa cu saună şi piscină în Palatul Parlamentului.

Cel mai probabil, Mihalache va fi şeful Cancelariei prezidenţiale, au declarat surse liberale pentru evz. Informaţia nu este confirmată însă şi de Iohannis, cel puţin nu până acum.