Ştiri pe scurt: Tenismanul ceh Lukas Rosol calificat în semifinalele turneului BRD Năstase Tiriac Trophy

Tenismanul ceh Lukas Rosol
Tenismanul ceh Lukas Rosol (Matthew Stockman / Getty Images)

Tenismanul ceh Lukas Rosol, deţinătorul titlului la BRD Năstase Tiriac Trophy, s-a calificat în semifinalele ediţiei de anul acesta, după ce l-a învins pe francezul Gilles Simon, al patrulea favorit, cu 7-6 (2), 6-2, vineri, la Arenele BNR din Bucureşti.

* Tenismanul olandez Robin Haase s-a calificat în semifinalele turneului BRD Năstase Tiriac Trophy, după ce a trecut vineri, în sferturi de finală, de uzbekul Denis Istomin, cu 3-6, 6-1, 6-3, la Arenele BNR din Bucureşti.

* Florin Marin, antrenorul echipei de fotbal Astra Giurgiu, a fost suspendat pentru două etape şi amendat cu 360 lei, de către Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, după cum informează site-ul oficial al LPF.

*Fostul atacant Dudu Georgescu, preşedintele Fundaţiei Dinamo Evolution, face un apel la suporterii dinamovişti să participe la constituirea muzeului acestei grupări. ''Fac un apel către toţi dinamoviştii care deţin obiecte de valoare pentru istoria clubului să le doneze cu promisiunea că numele fiecărui fan va fi afişat în noul muzeu'', a declarat Dudu Georgescu.

*Marele maestru internaţional de şah Florin Gheorghiu este sărbătorit pentru împlinirea a 50 de ani de activitate sportivă.
După cum informează site-ul oficial al federaţiei române de specialitate, evenimentul va avea loc la 29 aprilie 2014, ora 16,00, la Hanul lui Manuc, din strada Franceză nr. 62-64, Bucureşti, sector 3.

*Sportivul român Costel Dănculea a fost învins de estonianul Kunter Rothberg, vineri, în primul său meci din cadrul categoriei 73 kg, la Campionatele Europene de judo de la Montpellier (Franţa). Costel Dănculea a pierdut prin ippon, după ce a fost surprins pe o contră în primele 30 de secunde ale întâlnirii,

*Spaniolul Mateo Garralda, în vârstă de 44 de ani, va fi noul antrenorul al echipei masculine de handbal Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău, în locul lui Eliodor Voica, a declarat Puiu Ciobanu, managerul clubului.

*Clubul brazilian de fotbal Atletico Mineiro, deţinător al Cupei Libertadores, pentru care joacă starul Ronaldinho şi unde fusese anunţat francezul Nicolas Anelka, a anunţat joi concedierea antrenorului Paulo César Autuori. Atletico Mineiro a fost învinsă cu 1-0 de Atletico Nacional de Medellin, în Columbia, în prima manşă a optimilor de finală ale actualei ediţii a Cupei Libertadores, iar primul său meci din campionat s-a încheiat nedecis (0-0) în faţa lui Corinthians.

* Echipa naţională feminină de baschet a Ucrainei nu va disputa meciurile din preliminariile Campionatului European din 2015 pe teren propriu, din cauza situaţiei politice din această ţară, a anunţat Federaţia ucraineană de specialitate, citată de cotidianul L'Equipe.

* Boxerul ucrainean Vladimir Kliciko, campionul mondial la categoria grea în versiunile WBA, IBF şi WBO, îşi va pune în joc centurile cu diamante în faţa australianului Alex Leapai, sâmbătă, la Oberhausen (Germania), o ocazie pentru pugilistul originar din Kiev de a promova şi unitatea ţării sale.

* Internaţionalul chilian Junior Fernandes a semnat un contract pe patru ani cu Dinamo Zagreb, echipă care îl împrumutase la începutul acestui sezon de la formaţia germană Bayer Leverkusen, a anunţat gruparea din capitala Croaţiei. Fernandes a reuşit să impresioneze prin prestaţiile sale în tricoul lui Dinamo Zagreb, pentru care a marcat 18 goluri în toate competiţiile, iar responsabilii clubului au decis să-l transfere definitiv, chiar dacă jucătorul este în prezent accidentat. Fotbalistul chilian a suferit o fractură de peroneu la piciorul stâng, în cursul unui meci disputat în urmă cu 10 zile şi va rata, astfel, Cupa Mondială din Brazilia.

* Greg Rutherford, campionul olimpic la lungime în 2012, la Londra, a stabilit un nou record al Marii Britanii în această probă, cu o săritură de 8,51 m, în cadrul unui concurs desfăşurat în oraşul californian Chula Vista.

Până în prezent, Rutherford împărţea recordul britanic la săritura în lungime cu Chris Tomlinson (8,35 m), performanţă mai mare cu 4 cm decât rezultatul cu care a reuşit să câştige aurul olimpic la Londra.

* Stade de France va găzdui meciul de deschidere şi finala Campionatului European de fotbal din 2016, care va avea loc în Franţa, au anunţat vineri organizatorii, citaţi de presa internaţională. Stade de France va găzdui şapte partide, printre care meciul de deschidere, în care va juca naţionala Franţei, pe 10 iunie, şi finala, exact o lună mai târziu. Echipa Franţei va disputa celelalte două meciuri ale sale din faza grupelor pe stadionul Velodrome din Marsilia, apoi pe arena Pierre-Mauroy din Lille, pe 15, respectiv 19 iunie.

* Deşi Cupa Mondială 2014 va începe peste mai puţin de două luni, FIFA nu ştie câte bilete vor fi disponibile, din cauza întârzierilor înregistrate pe mai multe stadioane din Brazilia, a declarat directorul de marketing al forului fotbalistic mondial, Thierry Weil, potrivit Reuters. "Nu putem spune exact câte bilete vor fi, fiindcă nu ştim numărul exact al scaunelor de pe stadioane", a afirmat Weil într-o conferinţă de presă la Rio de Janeiro. "Am reţinut 7% din tichete până când vom şti cu adevărat câte bilete vor fi disponibile", a adăugat el.

* Preşedintele Federaţiei franceze de fotbal, Noel Le Graet, a anunţat vineri că Franţa a retras candidatura oraşului Lyon pentru Campionatul European din 2020, care se va disputa în 13 oraşe din tot atâtea ţări, informează AFP. "Vreau să-i spun preşedintelui UEFA, Michel Platini, că ne vom retrage candidatura", a declarat Le Graet în conferinţa de presă de prezentare a calendarului Euro 2016, care va fi organizat în Franţa. "2016 este un cadou magnific făcut Franţei. Iar în numele solidarităţii, este normal să lăsăm şansa altor oraşe şi ţări din Europa pentru 2020", a adăugat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport